Početna / Вести

Апарат за прање под притиском нагло нагло / пулсира (како то поправити?)

Апарат за прање под притиском нагло нагло / пулсира (како то поправити?)

Преглед садржаја

Перачи под притиском су савршени за ефикасно чишћење вашег дома, предмета и површина. Вода под високим притиском је моћна сила која може уклонити чак и најтеже мрље. Али шта се дешава када ова моћна алатка почне да показује знаке недоследности – када почне да расте или пулсира?

Овај чланак је ваше решење на једном месту за разумевање и решавање проблема а перач под притиском или пулсирањем. БИСОН ће расправљати о уобичајеним узроцима који стоје иза овог проблема, нудећи практичне савете о поправкама, и што је најважније, делиће превентивне мере како би се осигурало да ваша машина за прање под притиском ради оптимално.

машина за прање под притиском пулсира

Уобичајени узроци пренапона/пулсирања машине за прање под притиском

Пренапон или пулсирање у машини за прање под притиском односи се на недоследан проток воде, флуктуацију између високог и ниског притиска, што може значајно да омета ваш процес чишћења. Генерално, први корак у поправљању машине за прање под високим притиском је да проверите да ли свако црево није савијено или зачепљено. Уверите се да је славина потпуно отворена и прегледајте и затегните све конекторе. Ако ваша машина за прање под притиском још увек пумпа, проверите и уклоните ваздух заробљен у пумпи и цреву. Проверите и очистите млазницу, разне филтере и вентил за истовар.

Може постојати неколико разлога зашто ваша машина за прање под притиском има проблем са пренапоном. Први корак да га поправите је да решите неке проблеме. Најчешћи узроци и начини за њихово отклањање су следећи:

Прегиби и блокаде у цреву или пумпи

Један од најчешћих узрока проблема са вашом машином за прање под притиском је ограничен проток воде. Уверите се да сва повезана црева нису савијена, цурења и препрека. Такође, уверите се да сва црева одговарају и да су правилно повезана.

прегиби у цревима

Запушена млазница

Други разлог који може да изазове проблем пренапона је зачепљена млазница за прскање. Причврстите другу млазницу и видите да ли то решава проблем пренапона. Ако је то случај, млазница је зачепљена. За чишћење користите веома танку металну жицу. Такође можете купити комплет за чишћење млазница за темељно чишћење унутрашњости. Ако ово не успије, замените млазницу.

Паковање пумпе

Неадекватно паковање пумпе за прање под притиском такође може изазвати проблем пренапона. Ако су оштећени, потребно их је заменити. Ако је паковање у реду, проверите довод воде. Уверите се да ваша пумпа за прање под притиском добија довољно воде из извора на минималном потребном ГПМ (галона у минути). Пумпа може радити врућа и смањити излазни притисак ако је знатно нижи.

Проверите уграђени филтер. Временом акумулира прљавштину и остатке. Ово се може значајно повећати након неког времена и ограничити количину воде која тече кроз пумпу.

Ваздух у пумпи

Ако се притисак воде и даље помера са високог на ниски, то може бити због ваздуха заробљеног у пумпи. Због овог заробљеног ваздуха, пумпа ваше машине за прање под притиском не може да створи довољан притисак да избаци воду из млазнице при потребним подешавањима. Овај проблем можете решити тако што ћете прво одвојити црево за прање под притиском.

Пустите да вода тече кроз црево док сав ваздух не нестане. Поново повежите црево са машином за прање под притиском. Укључите машину за прање под притиском и пустите да ради неко време. Треба осигурати да се сав ваздух из пумпе уклони. Проверите да ли ово решава проблем пораста.

Лош истоваривач

Примарна сврха уређаја за прање под притиском је да смањи притисак воде када се окидач отпусти или је млазница блокирана. Прегледајте истоваривач који се налази изнад подморја. Ако је ограничен, то може довести до пренапона уређаја за прање под притиском.

Раставите вентил за истовар и очистите компоненте. Подешавање вентила притиска истоваривача је тежак процес. Подешавање вентила за истовар има за циљ да пронађе тачку где је присутан максимални притисак. А скок притиска је минималан када отпустите окидач. Уклоните горње сигурносне матице. Причврстите манометар и почните да затежете опругу. Након подешавања опруге, активирајте окидач да спречите препреке у вентилу за истовар. Подесите дугме док не пронађете тачку где је притисак максималан, а шиљак минималан.

Вентил за истовар машине за прање под притиском има затезну опругу одговорну за испуштање воде под притиском када се притисне окидач. Затезна опруга такође смањује притисак када се окидач отпусти. Подешавање вентила за прање под притиском има за циљ проналажење идеалног подешавања за сезону стреса.

Прљав улазни или испусни вентил

Понекад се прљавштина и остаци заглаве унутар пумпе, што може довести до прегревања машина за прање под притиском. Ако ваш систем воде долази из прљавијег извора, као што су неки системи за подземну или кишницу, топло се препоручује додавање филтера баштенског црева.

Ово ће филтрирати прашину и прљавштину у води пре него што уђе у машину за прање под притиском. Такође, уверите се да ваша машина користи улазни филтер. Ако не, додајте један.

Савети за спречавање пренапона/пулсирања машине за прање под притиском

Рутинско одржавање, пре и после сваког прања под притиском, најбољи је начин да осигурате да се машина за прање под притиском покреће и ради на одговарајући начин сваки пут. Ево неколико савета како бисте осигурали да ваша машина за прање под притиском ради несметано и да бисте избегли пренапон или пулсирање:

Исперите црево и пумпу након сваке употребе: Ово помаже у уклањању остатка прљавштине или остатака који могу довести до зачепљења. То је једноставан корак који може увелико продужити животни век и перформансе ваше машине за прање под притиском.

Користите филтер за воду: Филтер за воду може спречити прљавштину и крхотине да уђу у пумпу и млазницу, чиме се спречава зачепљење. То је мала инвестиција која вам може уштедети много проблема на дуге стазе.

Одржавајте машину за прање под притиском чистом и добро одржаваном: Редовно чистите спољашњост машине за прање под притиском и проверавајте њене компоненте да ли има знакова хабања и хабања. Уверите се да сви делови исправно функционишу и замените све који су истрошени или оштећени.

Чувајте машину за прање под притиском на сувом месту: влага може оштетити различите делове машине за прање под притиском, што може довести до проблема као што је пренапон. Увек чувајте своју машину за прање под притиском у сувом, заштићеном простору како бисте је заштитили од елемената.

Zakljucak

Да се ​​заврши, пренапон или пулсирање у машини за прање под притиском може бити сметња, али то је проблем који се може решити уз мало разумевања и практичног рада. Ако особа открије узрок и уради нешто по том питању, то може касније довести до скупих поправки или замене. Пратећи савете и савете у овом чланку, можете осигурати да ваша машина за прање под притиском остане у врхунском стању годинама које долазе.

Међутим, имајте на уму: безбедност увек треба да буде ваш приоритет приликом решавања проблема и поправке машине за прање под притиском. Увек искључите опрему из извора напајања пре него што почнете да радите на њој. Носите заштитну опрему, укључујући рукавице и заштитне наочаре, да бисте се заштитили од потенцијалних повреда. А ако сте икада у недоумици, не оклевајте да се консултујете са професионалцем.

Партнерство са нама: Паметан избор за трговце машинама за прање под притиском

Ако сте продавац који размишља о додавању уређаја за прање под притиском у своју понуду производа, или ако желите да промените добављача, позивамо вас да размислите о нама. Као водећи Кинески произвођач машина за прање под притиском, посвећени смо не само обезбеђивању висококвалитетних производа већ и подршци нашим дилерима на сваком кораку.

Улажете у однос који ће помоћи вашем пословању да расте. Ако ваш клијент наиђе на било какве проблеме са машинама за прање под притиском, ми смо ту да вам помогнемо. Наш тим стручњака може да вас води кроз решавање проблема и поправке, обезбеђујући минимално време застоја и одржавајући задовољство купаца.

Код нас не добијате само добављача, већ и партнера.

бисон машине за прање под високим притиском

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Слично

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима