Početna / Вести

машина за прање под притиском ПСИ вс ГПМ

машина за прање под притиском ПСИ вс ГПМ

Преглед садржаја

Када купујете најбољу машину за прање под притиском, морате знати колико вам је енергије потребно. Такође одређује да ли можете да идете са електричном јединицом или морате да пређете на гас. да ли желите да знате шта су машине за прање под притиском ПСИ и ГПМ, која је разлика између њих и који је најважнији? Онда је овај водич за вас.

машина за прање под притиском пси вс гпм

Перач под притиском ПСИ

Већина људи је упозната са машина за прање под притиском ПСИили фунти по квадратном инчу. Мери колико јако вода удара и помаже вам да разумете њену способност да избаци заробљене остатке.

Као што можете претпоставити, што је већи ПСИ, вода има више снаге. У многим случајевима, што је веће, то боље. Међутим, превише стреса може бити лоша ствар. Могуће је почети скидати боју са аутомобила, кидати дрво са палубних дасака, па чак и започети друге врсте оштећења са умереном снагом и уском млазницом. Можете управљати утицајем воде коришћењем широког угла млазнице који вам и даље омогућава уклањање које вам је потребно.

Запамтите, ефикасна употреба машине за прање под притиском не зависи само од високог ПСИ. Ради се о постизању праве равнотеже између ПСИ и ГПМ – али о томе касније. Сада када смо детаљно истражили ПСИ, останите са нама док улазимо у ГПМ у нашој следећој дискусији.

Уређај за прање под притиском ГПМ

Термин „галона у минути“ (ГПМ) се користи за мерење протока воде коју производи машина за прање под притиском.

За разлику од ПСИ, не постоји ризик од оштећења узрокованих прекомерним протоком воде. Што је виши ГПМ рејтинг, то ће се објекат брже кретати након што га сила олабави.

Коришћење машине за прање под притиском са неисправним ГПМ може довести до неефикасног чишћења. Низак ГПМ може довести до дужег времена чишћења јер једноставно неће тако брзо испрати прљавштину и остатке. Супротно томе, превисок ГПМ може довести до расипања воде и потенцијалног оштећења воде.

Како да израчунам ГПМ?

Формула за проналажење ГПМ је 60 подељено са секундама које су потребне да се напуни контејнер или резервоар од једног галона (60/сец = ГПМ). На пример, галонски контејнер се напуни за пет секунди. 60/5 = 12 ГПМ. (60 подељено са 5 је једнако 12 галона у минути.)

Перач под притиском ПСИ у односу на ГПМ

Комбинација ПСИ-а и ГПМ-а је та која обавља посао. Победник ПСИ у односу на ГПМ ће зависити од задатка који треба да се изврши. Да ли редовно чистите жваке са тротоара? Да ли имате посла са мрљама од катрана сваки пут када чистите? Тражите висок ПСИ рејтинг. 

Да ли радите на стандардним пројектима побољшања дома као што су облоге, прозори и палубе? Висок ГПМ ће вам помоћи да брже завршите посао.

Идентификовање вашег идеалног ПСИ (ниског или високог) је добар почетак за већину власника кућа. Када добијете жељени ПСИ, потражите већи ГПМ број да бисте постигли боље перформансе. Када размишљате о два или више уређаја за прање под притиском са ПСИ асортиманом који тражите и желите да знате који је бољи, размислите о формули за јединице за чишћење. Он множи две вредности заједно да би вам дао процену укупног капацитета чишћења.

Хајде да погледамо пример две машине за прање под притиском.

Перач под притиском 1:

  • ПСИ оцена = 3200 ПСИ 
  • ГПМ Оцена = 2.5 ГПМ
  • Јединице за чишћење (ЦУ) = 2.5 к 3200 = 8000 ЦУ 

Перач под притиском 2:

  • ПСИ оцена = 3300 ПСИ 
  • ГПМ Оцена = 2.4 ГПМ
  • Јединице за чишћење (ЦУ) 3300 к 2.4 = 7920 ЦУ

Иако друга машина за прање под притиском има већи ПСИ, прва има већу јединицу за чишћење. Они су близу, али у поређењу са тим, посао ћете обављати ефикасније са машином са нижим ПСИ.

Изаберите ПСИ и ГПМ који одговарају вашим потребама чишћења

  • Врста чишћења: Природа задатка чишћења игра важну улогу у одређивању одговарајућег ПСИ (фунта по квадратном инчу) и ГПМ (галона у минути). Лаки задаци као што је прање аутомобила или намештаја на отвореном обично захтевају ниже ПСИ и ГПМ, док захтевни задаци као што је чишћење бетонског прилаза или скидање боје захтевају веће ПСИ и ГПМ.
  • Површина коју треба очистити: Материјал површине која се чисти је још један кључни фактор. Висок ПСИ може оштетити деликатне површине као што су спољашњост возила или дрвене палубе, тако да је перач под притиском са нижим ПСИ и ГПМ прикладан. С друге стране, еластичне површине попут бетона или цигле могу издржати и могу чак захтевати већи ПСИ и ГПМ за ефикасно чишћење.
  • Буџетска разматрања: Перачи под притиском са вишим ПСИ и ГПМ оценама генерално коштају више. Процените свој буџет и размислите о исплативости на основу ваших специфичних потреба. Запамтите, не ради се увек о добијању највећег ПСИ или ГПМ, већ о проналажењу правог баланса за ваше задатке чишћења.

Примери ПСИ и ГПМ захтева за различите задатке чишћења

Лагани задаци чишћења обично укључују оне који захтевају деликатан однос снага како би се обезбедило ефикасно чишћење без изазивања штете. Ови задаци су уобичајени у стамбеним окружењима и укључују активности као што су прање аутомобила, чишћење тераса или испирање намештаја на отвореном.

Лаки задациинструкцијеПСИГПМ
Прање аутомобилаДеликатни узорак прскања, млазница удаљена стопа.1600-19002.0-2.5
Патио ЦлеанингПочните ниско, повећајте по потреби, широко прскајте.1800-20002.3-2.5
Испирање намештајаШироко прскање, избегавајте пукотине/фуге.1600-18002.0-2.2

Средњи задаци чишћења захтевају више снаге и прецизности у поређењу са лаким задацима. Ови задаци често укључују површине које могу издржати већи притисак без оштећења, као што су бетонски подови или кућне споне.

Средњи задациинструкцијеПСИГПМ
Уклањање прљавштинеСредњи спреј, постепено повећање притиска.2000-23002.5-2.8
Чишћење сидингаПочните одозго надоле, угаона млазница.2200-25002.8-3.0
Прање оградеСредње прскање, стабилна удаљеност.2000-23002.5-2.8

Тешки задаци чишћења обично укључује уклањање тврдокорне, укоријењене прљавштине или супстанци попут боје или графита. Они такође могу укључити индустријске примене као што је чишћење опреме.

Тешки задациинструкцијеПСИГПМ
Паинт РемовалУски спреј, постепено повећање притиска.2500-28003.0-3.3
Искорењивање графитаСредњи спреј, постепено повећање притиска.2600-30003.2-3.5
Чишћење опремеШироко прскање, стабилна удаљеност.2800-30003.3-3.5

Права машина за прање под притиском са исправним ПСИ и ГПМ може да се ухвати у коштац са било којим задатком чишћења. Контактирајте наш тим за персонализоване савете о избору савршеног уређаја за прање под притиском за ваше потребе. Делујте данас!

серија машина за прање под притиском бизон

Zakljucak

У закључку, разумевање ПСИ (фунти по квадратном инчу) и ГПМ (галона по минути) када се користи машина за прање под притиском је кључно за ефикасност и безбедност. Ова два мерења директно утичу на снагу чишћења ваше машине и могу значајно утицати на исход ваших задатака чишћења.

Позив на акцију

БИСОН је спреман и вољан да вам помогне у доношењу информисаног избора који ће ваше површине учинити блиставим чистим у трену. Посетите нашу серију машина за прање под притиском на хттпс://ввв.бисониндустри.цом/хигх-прессуре-васхер/ за више информација о различитим моделима машина за прање под притиском, њихове ПСИ и ГПМ спецификације, као и савете како да их ефикасно користите.

БИСОН машине за прање под притиском имају добар баланс ПСИ и ГПМ изван капије захваљујући намерном упаривању мотора и пумпе. Како растете ПСИ, обично растете и ГПМ. 

Ако се још увек питате која је најбоља комбинација, препоручујемо да почнете са нечим у распону од 3000 – 3500 ПСИ/2.0 – 2.5 ГПМ. Ове машине за прање под притиском су погодне за већину власника кућа, јер раде ефикасно и приступачне су. 

Најчешћа питања о машинама за прање под притиском ПСИ и ГПМ

Као водич, бетонски прилаз са умереном прљавштином, око 3000 ПСИ и 4.0 ГПМ ће учинити најбоље, најефикасније и временски ефикасно чишћење. Прање вашег прилаза под притиском може помоћи у смањењу хабања бетона и побољшању изгледа вашег дома без нарушавања. Перачи под притиском могу уклонити буђ, масноћу и мрље са прилаза.

Цена је највећи недостатак високопритисних машина за прање са високим ГПМ оценама. Међутим, добијате оно што плаћате ефикаснијим и ефикаснијим чишћењем.

Још једна ствар коју треба узети у обзир је да машине за прање под вишим ГПМ-ом могу бити теже контролисати. Можете случајно оштетити површине ако нисте навикли на прање под високим притиском помоћу машине за прање под високим ГПМ.

Коначно, машине за прање под високим притиском захтевају више одржавања него машине за прање под ниским притиском. Морате чешће чистити филтер и осигурати да је пумпа правилно подмазана.

Машина за прање под високим притиском је добра ако сте спремни да платите више за машину за прање под високим притиском и ако вам одговара више одржавања. Али ако вам треба више времена да одлучите да ли сте спремни за машину за прање под високим притиском, најбоље је да почнете са машином за прање ниског ГПМ притиска. Наравно, увек можете надоградити касније.

Уобичајено, извођачи или професионални чистачи преферирају машину са већим ГПМ-ом у односу на ПСИ јер користе растворе за чишћење да би отпустили прљавштину, а не да се у потпуности ослањају на ПСИ. У суштини чишћење нереда. Што је већи ГПМ, брже ће очистити веће површине.

Перачи под притиском који се користе за комерцијални рад захтевају већи ГПМ. Извођачи користе посебне хемикалије за помоћ при чишћењу, тако да морају да обрате више пажње на снагу испирања и набаве комерцијални уређај за прање под притиском са великим протоком воде.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Слично

Перач под притиском од 5000 пси 1
Електрична машина за прање под притиском

5000 Пси под притиском

Ова машина за прање под притиском од 5000 пси је пројектована да се бави чак и вашим најтежим пословима. Са

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима