Početna / Вести

Како ради машина за прање под притиском

Како ради машина за прање под притиском

Преглед садржаја

Тестирали сте воду. Пробали сте сапун. Покушали сте рибати и рибати. Покушавали сте са гадним хемикалијама које не раде оно што кажу. Па шта да радите када се не испразни?

Развуците машину за прање под притиском! Замислите чисту силу водопада кондензовану у ручни уређај којим се може управљати – то је у суштини машина за прање под притиском.

Многи људи сада рутински користе ове машине за прање под притиском (такође познате као „електричне машине за прање“) за чишћење ствари млазом воде који је око 100-200 пута већи од притиска ваздуха око нас. (тј. 1500-3000 фунти по квадратном инчу или пси). Одлични су на терасама, прилазима, намештају за травњаке, роштиљу и другим нередима на отвореном.

Да ли желите да знате унутрашњи рад машине за прање под притиском? Онда сте дошли на право место. У овом посту на блогу, БИСОН ће објаснити како ради машина за прање под притиском и још много тога.

како ради машина за прање под притиском

Брз одговор

Прање под притиском користи воду под високим притиском за лако уклањање остатака, што га чини посебно ефикасним за спољашње чишћење. Понекад машине користе топлу воду (енергетско прање) за мрље које је тешко очистити.

Снага долази из гасног или електричног мотора који покреће пумпу за воду. Вода, коју обично обезбеђује баштенско црево, убрзава се притиском пумпе. Када се повуче окидач, вода се меша са ваздухом, претвара се у воду под високим притиском и излази из млазнице.

Делови машине за прање под притиском

Машина за прање под притиском је мање софистицирана него што звучи. То је само пумпа за воду коју покреће електрични мотор. Машина за прање узима нормалну воду из славине, а пумпа гура воду до већег притиска и затим је великом брзином избацује из црева преко пиштоља за окидање. Крај црева може бити опремљен разним алтернативним додацима за чишћење других предмета.

Свака од ових компоненти игра кључну улогу у раду машине за прање под притиском, доприносећи њеној ефикасности и свестраности као алата за чишћење. Ево, дакле, главних делова које ћете наћи у машини за прање под притиском:

Довод воде

Црево повезује перач под притиском са главним доводом воде. Типично, улаз има филтер који спречава прљавштину и друге честице из машине за прање под притиском како би могла да функционише. То је последња ствар коју желите у својој машини за прање под притиском, поготово зато што они могу да изађу са другог краја при великим брзинама!

Електромотор или гасни мотор

Већина машина за прање под притиском ради из кућног напајања, али компактни бензински мотори покрећу веће моделе. Мотори су слични моторима косилица (обично, снаге су око 3–4 кВ или 3.5–5.5 КС).

Ова компонента напаја пумпу. Када радите напољу где је напајање струјом компликовано (или где би дугачка жица била опасна или тешка), типови гасних мотора су идеални. Пумпа за воду је намењена за погон мотора или мотора.

Водена пумпа

Ово је срце машине за прање под притиском. Он је одговоран за стварање воденог спреја под високим притиском по којем је алат познат. Када мотор вуче пумпу у једном правцу, она усисава воду из славине. Вода се избацује у млазу под високим притиском када повуче пумпу на другу страну. Пумпе су дизајниране да подносе проток воде од око 4-8 литара (1-2 галона) у минути.

Црево високог притиска

Ово издржљиво црево иде од машине за прање под притиском до било ког наставка за чишћење који користите. Обична цев неће преживети висок притисак воде која тече кроз њу. Црево високог притиска има два или више слојева полиетилена високе густине и арматуру од жичане мреже.

Ваша машина за прање под притиском мора да користи црево високог притиска из пумпе, али ако је ваша машина за прање дошла са цревом, не би требало да имате разлога за бригу. Генерално, сигурносна граница на цревима машине за прање под притиском је око 300 процената, тако да ако је машина за прање оцењена на 2000 пси, ваше црево треба да издржи притисак од најмање 6000 пси.

Додатак за чишћење

Они се разликују у зависности од модела и употребе машине за прање под притиском. Уобичајени додаци укључују различите врсте млазница, четкица и средстава за чишћење површина. Млазнице контролишу угао воденог млаза, омогућавајући вам да га прилагодите за различите задатке чишћења. Пиштољ за прскање је део који држите и циљате када користите машину за прање под притиском. Повезан је са цревом високог притиска и опремљен прекидачем или окидачем за контролу протока воде. Моћни додаци се напајају снагом воде која тече кроз њих.

Додатне функције

Осим тога, неке машине за прање под притиском имају додатне карактеристике. На пример, вода и струја нису добра мешавина, тако да многе електричне машине за прање под притиском имају прекидаче за уземљење, такође познате као РЦД (уређаји са заосталом струјом), у напајању како би вас заштитили у случају нестанка струје. Неке машине за прање под притиском долазе са системом за мешање детерџента или сапуна са водом. Ово може бити у облику резервоара или сифонске цеви коју можете ставити директно у посуду са детерџентом.

снабдевање енергијом
пумпати воду

Како ради машина за прање под притиском?

хајде да уђемо дубље у принцип рада машине за прање под притиском

Интеракција мотора/мотора и пумпе: Перач под притиском покреће електрични мотор или мали мотор. Када покренете машину за прање под притиском, мотор/мотор оживљава, обезбеђујући механичку енергију потребну за покретање пумпе. Ово узрокује да се клипови или клипови пумпе померају напред-назад, стварајући снажан циклус усисавања и компресије.

Стуб пумпе у стварању притиска: Током фазе усисавања, вода се увлачи у пумпу из вашег баштенског црева повезаног са доводом воде и успут се филтрира. Како се клипови/клипови крећу напред у фази компресије, они потискују воду под високим притиском, претварајући ваше типично снабдевање водом у домаћинству у снажан млаз.

Испорука под високим притиском: Вода под притиском напушта пумпу и путује дуж црева високог притиска. Ово црево је специјално дизајнирано да издржи интензиван притисак који ствара пумпа.

Контрола окидача: На крају црева је пиштољ за окидање, који вам омогућава да контролишете проток воде. Када притиснете окидач, он отвара вентил, а вода под притиском се испушта кроз млазницу на крају штапа.

Побољшано чишћење са додацима: Снага чишћења машине за прање под притиском може се подесити и побољшати коришћењем различитих додатака за чишћење. На пример, промена млазнице може да промени угао и интензитет воденог прскања, омогућавајући већу прецизност и разноврсност у вашим задацима чишћења. Детерџент улази кроз црево из боце или контејнера.

Zakljucak

У овом чланку смо ушли у фасцинантан свет машина за прање под притиском, истражујући њихове кључне компоненте и како раде заједно да би пружили моћну акцију чишћења.

Као водећи произвођач машина за чишћење под високим притиском, БИСОН нуди широк спектар производа који задовољавају различите потребе чишћења. Сваки од наших модела машина за прање под притиском је сведочанство наше посвећености квалитету, издржљивости и перформансама. Наш широк асортиман производа доступан је за преглед на нашој веб страници.

Штавише, БИСОН нуди прилагођене услуге, омогућавајући нам да прилагодимо наше машине вашим специфичним захтевима. Наш тим стручњака је увек спреман да вам помогне, осигуравајући да добијете машину која савршено одговара вашим потребама. Сада истражите наш асортиман производа или сазнајте више о прилагођеним услугама наше фабрике.

Најчешћа питања о принципу рада машине за прање под притиском

Електрично прање је могуће по киши. Међутим, немојте само скочити у то. Потребно је предузети мере предострожности, опрему коју користите треба одржавати на одређени начин и одобрити за употребу по киши, и морате знати како да се понашате током целог процеса. Будите заштићени.

Сила иза овог притиска долази од мотора на гориво, електричног мотора или водене пумпе коју покреће пнеуматски (ваздушни) притисак. Након укључивања машине за прање под притиском, вода тече у пумпу и гура се кроз вод високог притиска до пиштоља за прскање.

Сваки електрични мотор машине за прање под притиском, који покреће механизам пумпе, је њен мозак. Да би пумпе исправно радиле, потребна им је вода, која се напаја, на пример, из баштенског црева.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Слично

машина за прање топле воде 1
Електрична машина за прање под притиском

Машина за прање топле воде

Ова машина за прање топле воде има индукциони мотор велике снаге од свих бакра, који може да пере

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима