Početna / Вести

разумевање разлика: 1800 РПМ вс 3600 РПМ генератора

разумевање разлика: 1800 РПМ вс 3600 РПМ генератора

Преглед садржаја

Генератор – Само име дочарава слике моћи и поузданости. Ове невероватне машине биле су ослонац у индустрији, предузећима и кућама, обезбеђујући непрекидно снабдевање струјом током нестанка струје.

Генератори долазе у различитим величинама, типовима и дизајну који одговарају различитим захтевима. Од преносивих генератора за камповање до индустријских генератора за тешке услове рада за велике послове, постоји генератор који одговара свим вашим потребама. Међутим, осим величине и типа, један аспект који има значајан утицај на перформансе и примену генератора је његова брзина, мерена у обртаја у минути (РПМ).

Ово нас доводи до сржи наше расправе – до разлика између 1800 РПМ и 3600 РПМ генератора. У овом чланку, БИСОН поближе разматра њихове дизајн, изградња, и технологија која их покреће. Такође ћемо разговарати о њима одговарајуће апликације, нивои ефикасности захтеви за одржавање.

Дакле, пређимо одмах на мистерију генератора од 1800 и 3600 обртаја у минути.

1800 о/мин наспрам 3600 о/мин генератора

Кључне разлике између генератора од 1800 РПМ и 3600 РПМ

РПМ и његов утицај на перформансе генератора

Број обртаја у минути, или обртаја у минути, је мера колико брзо се мотор генератора ротира. Број обртаја директно утиче на излазну снагу генератора, фреквенцију, ниво буке, животни век и ефикасност горива.

Излазна снага

Генератори су веома згодни када дође до нестанка струје или када је потребно резервно напајање. Међутим, последња ствар коју желите је генератор који не може да поднесе ваше потребе за струјом.

Излазна снага генератора зависи од његове брзине и обртног момента. Како се брзина генератора повећава, производи се више удараца у минути, што резултира више електричне енергије.

Ако вам је потребан генератор за повремене нестанке струје или краткорочне потребе за струјом, генератор велике снаге са високим бројем обртаја је добар избор. Међутим, ако вам је потребан генератор да бисте задовољили ваше дугорочне потребе за електричном енергијом, нижи РПМ генератор је бољи избор.

Као опште правило, Генератори са 3600 РПМ имају већу излазну снагу у поређењу са генераторима од 1800 РПМ.

фреквенција

Фреквенција електричне енергије коју производи генератор је директно повезана са његовом брзином ротације. У Северној Америци, стандардна фреквенција је 60Хз, а генератор ради на 3600 РПМ. С друге стране, у областима где је стандардна фреквенција 50Хз, као што је Европа, генератори раде на 1800 РПМ.

Ниво буке

Ако сте икада били у близини генератора, знате да може бити прилично бучан. Ниво буке генератора је директно повезан са његовом брзином.

Како се број обртаја вратила мотора повећава, повећава се и ниво буке. Ако вам је потребан генератор за догађаје у затвореном или тихо на отвореном као што су венчања или камповање, пожелећете генератор ниске буке. Поред тога, генератори са ниским бројем обртаја раде без напора и мање је вероватно да ће се прегрејати.

Генератори од 1800 о/мин су генерално тиши од генератора од 3600 о/мин.

век трајања генератора

Генератори са 1800 о/мин генерално трају дуже у поређењу са генераторима од 3600 о/мин. Спорије брзине смањују хабање компоненти мотора, продужавајући век трајања мотора.

потрошња горива

Различити обртаји такође утичу на количину горива коју користи генератор. Генератор који ради на већем броју обртаја ће потрошити више електричне енергије од генератора који ради на нижим обртајима. То је зато што како се број обртаја мотора повећава, повећава се и потрошња горива.

Генератор са малим бројем обртаја је ефикаснији у потрошњи горива, што вам дугорочно штеди новац. Ако планирате да често користите свој генератор, онда је генератор од 1800 обртаја у минути мудар избор.

Разлике у дизајну и конструкцији

Дизајн и конструкција генератора од 1800 и 3600 обртаја у минути имају значајне импликације на њихову цену и потребе одржавања.

трошак

Генератори од 1800 о/мин обично имају четири пола у алтернатору, док генератори од 3600 о/мин имају два пола. Генератор од 1800 обртаја у минути је скупљи од свог колеге са 3600 обртаја у минути због додатних полова у алтернатору. То је због њихове веће величине, тежих компоненти и употребе издржљивијих материјала.

Одржавање

Генератори са 1800 обртаја у минути обично захтевају мање често одржавање, јер трче опуштеније и не троше се тако брзо. Ово може резултирати нижим оперативним трошковима током животног века генератора.

Примене генератора од 1800 РПМ и 3600 РПМ

Хајде да сада истражимо специфичне употребе генератора од 1800 о/мин и од 3600 о/мин.

1800 РПМ генератори

Због нижег нивоа буке и дужег животног века, генератори од 1800 обртаја у минути се често преферирају за апликације које захтевају континуирану, дуготрајну употребу. Они су популаран избор за индустријску примену, где генератор ради дуже време, а поузданост и издржљивост су најважнији.

У домену дизел генератора, ефикасност и ниски захтеви за одржавање генератора од 1800 обртаја у минути чине их погодним за различите примене, од малих преносних генератора за камповање и догађаје на отвореном до велике употребе у комерцијалним и индустријским окружењима.

Ови генератори се такође обично користе у животним ситуацијама ван мреже, обезбеђујући поуздан извор енергије на удаљеним локацијама. Штавише, неки генератори од 1800 обртаја у минути су дизајнирани за кућно напајање или електричну енергију ван мреже, нудећи компактан дизајн који омогућава једноставну инсталацију и рад.

3600 РПМ генератори

С друге стране, генератори од 3600 обртаја у минути, са већом излазном снагом и нижом ценом, обично се користе за апликације које захтевају краткотрајно, испрекидано напајање. Често се налазе у стамбеним окружењима, обезбеђујући резервно напајање у хитним случајевима током нестанка.

Због њиховог рада велике брзине и резултирајуће велике излазне снаге, генератори од 3600 обртаја у минути су погодни за апликације које захтевају значајну количину енергије у кратком периоду. То их чини идеалним за употребу у алатима и опреми на градилиштима или као резервни извори напајања у комерцијалним окружењима где прекиди струје могу довести до значајних губитака.

Како бирате тачан број обртаја за ваш генератор?

Одабир одговарајућег броја обртаја за ваш генератор је кључан за извлачење максимума из ваше инвестиције. Ако немате тачан број обртаја, ваш генератор може да се прегреје и оштети. Нетачни број обртаја може довести до тога да ваш генератор буде мање ефикасан и подложан хабању. Када бирате између ова два типа генератора, важно је узети у обзир ваше потребе за снагом, издржљивост, буџет итд.

  • Ваше потребе за снагом: Прва ствар коју треба узети у обзир су ваше потребе за напајањем. Колико вам је енергије потребно за генерисање? Одредите укупну снагу потребну за све уређаје или опрему коју планирате да користите на генератору. Ако су ваше потребе за снагом велике, генератор од 3600 обртаја у минути би могао бити прикладнији. Насупрот томе, за ниже потребе за снагом, генератор од 1800 обртаја у минути би требао бити довољан.
  • Ваш буџет: Различити обртаји долазе са другим ценама. Када планирате буџет за генератор, узмите у обзир и почетне трошкове и текуће трошкове. Док су генератори од 3600 РПМ генерално јефтинији унапред, генератори од 1800 РПМ могу дугорочно понудити бољу вредност јер трају дуже и захтевају мање одржавања.
  • Захтеви за фреквенцију: У зависности од ваше локације и врсте опреме која напаја струју, можда ће вам требати генератор који производи електричну енергију на 50 Хз или 60 Хз. Обавезно изаберите генератор који испуњава ваше захтеве за фреквенцијом - 3600 РПМ за 60Хз и 1800 РПМ за 50Хз.
  • Ниво буке: Ако користите генератор у стамбеној зони или било где са ограничењима буке, генератор од 1800 обртаја у минути, за који је познато да ради тише, може бити бољи избор.
  • Покретност: Ако требате често да померате генератор, узмите у обзир његову величину и тежину. Генератори од 3600 о/мин су генерално мањи, лакши и преносивији од генератора од 1800 о/мин.
  • Трајање апликације: Да ли вам је потребан генератор за повремене нестанке струје или дуготрајне потребе за струјом? Ако вам је потребан генератор за краткотрајну, повремену употребу, генератор од 3600 обртаја у минути може бити идеалан. За континуирану, дуготрајну употребу, генератор од 1800 обртаја у минути може бити погоднији због своје издржљивости и поузданости.

Zakljucak

Да сумирамо, и 1800 РПМ и 3600 РПМ генератори имају своје јединствене предности и погодни су за различите примене. Када бирате између ова два типа генератора, узмите у обзир факторе као што су захтеви за снагом и фреквенцијом, нивои буке, буџет, преносивост, потребе одржавања и ефикасност горива. Пажљиво процењујући ове аспекте, можете донети информисану одлуку која најбоље одговара вашим потребама.

Генератори од 1800 обртаја у минути су генерално тиши, издржљивији и економичнији, што их чини идеалним за континуирану, дуготрајну употребу у индустријским апликацијама или животним срединама ван мреже. Генератори од 3600 обртаја у минути, с друге стране, нуде већу излазну снагу и нижу цену, што их чини идеалним за краткорочне апликације велике снаге, као што је резервно напајање у случају нужде током нестанка струје или напајање алата и опреме на градилиштима.

За оне који се баве продајом генератора, БИСОН је професионалац добављач генератора са седиштем у Кини која је посвећена пружању висококвалитетних, поузданих генератора у складу са различитим потребама купаца. Нудимо генераторе од 1800 о/мин и 3600 о/мин, дајући вам широк спектар опција за различите примене. Позивамо вас да нас контактирате како бисмо разговарали о вашим плановима куповине и истражили како можемо да вам помогнемо да ефикасно и ефикасно задовољите потребе ваших купаца за електричном енергијом.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

тихи 15кв генератор28581394541
Дизел генератор

тихи 15кв генератор

БИСОН 15кВ тихи дизел генератор је моћан и поуздан генератор који је савршен

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима