Početna / Вести

Инвертерски генератори у односу на традиционални генератор

Инвертерски генератори у односу на традиционални генератор

Преглед садржаја

У свету производње електричне енергије, две врсте генератора су дуго биле у првом плану: традиционални генератори и инвертер генератори. Инвертер и традиционални генератори су два уобичајена избора за преносна решења за напајање. Иако оба служе у сврху производње електричне енергије, они имају јасне разлике у функционалности, предностима и прикладности за различите апликације.

БИСОН ће ући у механику и традиционалних и инвертерских генератора, истражити њихове предности и недостатке и испитати њихове кључне разлике — од излазне снаге и ефикасности горива до нивоа буке, преносивости и цене…

Разумевањем ових разлика, можете донети информисану одлуку о томе који тип најбоље одговара вашим специфичним потребама. Било да сте први купац или желите да унапредите своје пословање са генераторима, овај свеобухватни водич ће вас опремити знањем да са сигурношћу изаберете прави генератор.

инвертерски генератори у односу на традиционални генератор

Традиционални генератори: снага издржљивости и приступачности

Закорачивши у царство традиционалних генератора, налазимо проверено решење за различите захтеве за струјом. Традиционални генератор генератора се обично покреће на бензин, пропан, дизел или природни гас. Он претвара хемијску енергију горива у корисну механичку енергију кроз сагоревање, која покреће главу генератора. Алтернатор, који чини главу генератора, користи електромагнетну индукцију да трансформише механичку енергију у електричну енергију.

Карактеристике традиционалних генератора

  • Трајност: Традиционални генератори могу произвести велику излазну снагу, што их чини идеалним за напајање опреме и уређаја за тешке услове рада. Често су упаковани у робусне оквире, могу да издрже грубо руковање, тешку употребу и оштре временске услове.
  • Приступачност: Они углавном долазе са нижом ценом у поређењу са својим инвертерским колегама, што их чини економичном опцијом за кориснике који су свесни буџета.
  • Широк спектар излазне снаге: Традиционални генератори покривају широк спектар излазних снага, нудећи свестраност у употреби. Можете их користити као резервни извор напајања за домове, предузећа, продавнице итд (имају фиксну локацију и не можете их померати). Ако волите да путујете у камперу или камповању, користите мали преносиви генератор да напајате електричну опрему у свом камперу, кампер комбију или камп кући (можете да их преместите или пренесете са једног места на друго).
  • Лако за одржавање: Традиционалне генераторе је лакше одржавати од инвертерских, са једноставним моторима који се лако сервисирају и поправљају.

Недостаци традиционалних генератора

  • Загађење буком: Традиционални генератори могу бити прилично гласни. Ови генератори могу ометати стамбена насеља, камповање итд.
  • Флуктуације напона: За разлику од инвертерских генератора, излазна снага традиционалних генератора често није у складу са флуктуацијама напона и фреквенције, што можда није погодно за електронику осетљиву на снагу. Ово може да оштети осетљиву електронску опрему (рачунар, аудио, стерео итд.).
  • ефикасност горива: Иако можете набавити генераторе који раде на различита горива (пропан, бензин, природни гас и дизел гориво), традиционални генератори имају лошу укупну ефикасност горива. То значи да ће традиционални генератори можда морати чешће да се допуњују горивом.
  • гломазни и тешки: Иако можете пронаћи неке преносиве моделе, они су и даље тешке јединице. Стандби генератори су већи уређаји који чак немају могућност да се крећу са једне локације на другу.

Практичне примене традиционалних генератора

С обзиром на њихову велику излазну снагу и робусност, традиционални генератори су идеални за ситуације које захтевају значајну количину енергије. Њихова приступачност их такође чини популарним избором за кориснике којима су потребни моћни генератори, али раде у ограниченом буџету.

За разлику од инвертер генератора, традиционални генератори обично производе електричну енергију са већим укупним хармонијским изобличењем (ТХД). Као резултат тога, традиционални генератори се генерално не препоручују за напајање осетљивих електронских уређаја који захтевају чисто и стабилно напајање, јер може изазвати потенцијално оштећење или сметње овим уређајима.

Традиционални генератори имају много примена. Ево кратке листе главних примена генератора.

Прва и примарна примена генератора је као резервни уређаји за напајање током ванредних ситуација. Традиционалне генераторе можете користити као резервни извор напајања у случају нестанка струје, посебно у подручјима са електричним мрежама или током природних катастрофа.

традиционални генератори су такође корисни у пољопривредним окружењима за напајање пољопривредне опреме и система за наводњавање.

Ако радите на удаљеним локацијама као што су рударство или локација за истраживање нафте, приступ електричној енергији је веома ограничен. Можете користити традиционалне, али преносиве генераторе да бисте обезбедили струју.

бисон традиционалне апликације генератора

Инвертерски генератори: Оличење тихе ефикасности и чисте снаге

Инвертер је преносиви генератор енергије са напредном технологијом за производњу чисте и стабилне електричне енергије. Комбинује могућности традиционалног генератора са инвертером, што резултира неколико предности у односу на традиционалне генераторе.

Инвертер генератори раде на процесу у три корака. У почетку, генератор производи наизменичну струју, слично традиционалном генератору. Ова АЦ снага се затим претвара у једносмерну снагу. Коначно, једносмерно напајање се 'инвертује' назад у чисто, стабилно напајање наизменичном струјом. Овај процес инверзије је место где ови генератори добијају своје име.

Предности инвертер генератора

  • Тиши рад: Захваљујући својој напредној технологији, инвертерски генератори раде знатно тише од својих конвенционалних колега, што их чини идеалним за употребу у окружењима осетљивим на буку. Ово чини инвертер генераторе погоднијим за камповање, догађаје на отвореном, стамбену употребу или било коју ситуацију у којој је смањење буке од суштинског значаја.
  • Чистија излазна снага: Процес инверзије резултира 'чистом' снагом са минималним хармонијским изобличењем. То их чини безбедним за напајање осетљивих електронских уређаја, као што су лаптопови, паметни телефони, камере и телевизори. Можете се ослонити на инвертер генератор да обезбеди чисту енергију без ризика од оштећења.
  • Ефикасност потрошње горива: Инвертерски генератори могу да подесе брзину мотора тако да одговарају оптерећењу, за разлику од традиционалних генератора који раде константном брзином. Када је оптерећење мало, генератор ради мањом брзином, користећи мање горива. Ова функција штеди трошкове горива и повећава време рада генератора, омогућавајући вам да дуже уживате у снази без честог допуњавања горива.
  • Компактан и лаган: Инвертерски генератори су обично компактнији и лакши од традиционалних генератора. Њихов преносиви дизајн чини их способним за транспорт, складиштење и маневрисање.
  • Могућност паралелног рада: Многи инвертерски генератори долазе са опцијом паралелног повезивања два генератора. Ово вам омогућава да комбинујете излазну снагу две јединице, ефективно удвостручујући доступну снагу. Ово је згодно када имате велике захтеве за снагом или морате истовремено да покрећете више уређаја.

Примене инвертер генератора у стварном животу

Као и традиционални генератори, примарна примена инвертер генератора је њихова употреба као резервни извор напајања за домове, продавнице и мала предузећа. Инвертерски генератори блистају у сценаријима где су тихи рад, преносивост и чиста снага најважнији. 

Размислите о мирном камповању, авантурама РВинг-а или догађајима у вези са пражњењем — ово су подешавања у којима предности инвертер генератора заиста долазе у први план. Штавише, они су поуздан избор за напајање осетљивих кућних апарата током нестанка струје, као што су рачунари, лаптопови, пуњачи за паметне телефоне (у основи било шта са прекидачким напајањем), аудио опрема, звучници, телевизори итд. 

Међутим, инвертерски генератори имају нижу снагу од традиционалних генератора. Ово може ограничити могућности коришћења инвертер генератора на градилиштима.

апликација бизон инвертер генератора

Поређење инвертерских генератора и традиционалних генератора: поглед један поред другог

Када бирате генератор, кључно је разумети разлике између инвертер генератора и традиционалних генератора. Хајде да разложимо ове разлике у различитим кључним параметрима:

Преносивост: Инвертерски генератори су компактнији и лакши од традиционалних генератора. Њихов преносиви дизајн чини их корисним за транспорт и складиштење, док су традиционални генератори гломазни.

Нивои буке: Инвертерски генератори су специјално дизајнирани да раде тихо, са нивоима буке између 50-60 децибела. Са друге стране, традиционални генератори производе више буке, обично до 70-90 децибела, у зависности од модела.

Квалитет енергије: Инвертерски генератори користе напредну електронику да регулишу напон и фреквенцију електричног излаза, обезбеђујући конзистентно и висококвалитетно напајање. Дакле, њихова излазна снага је 'чиста' и стабилна. Иако поуздани, традиционални генератори могу произвести снагу са високим ТХД-ом, потенцијално оштећујући или ометајући осетљиву електронику.

Ефикасност горива: Инвертерски генератори се истичу у ефикасности горива јер прилагођавају брзину мотора тако да одговара оптерећењу. Традиционални генератори раде константном брзином, без обзира на оптерећење, трошећи више горива, посебно под малим оптерећењима.

Цена: Иако инвертерски генератори нуде неколико предности, они такође долазе са вишом ценом. Традиционални генератори су генерално приступачнији, што их чини популарним избором за оне са ограниченим буџетом.

Zakljucak

Инвертерски и традиционални генератори се значајно разликују у погледу технологије, предности и примене. Инвертерски генератори обезбеђују чисту снагу, ефикасност горива и тих рад, што их чини погодним за осетљиву електронику и рекреативну употребу. традиционални генератори нуде већи капацитет снаге и погоднији су за тешке апликације и резервно напајање у комерцијалним или стамбеним окружењима.

На крају крајева, одлука између претварача и традиционалног генератора зависи од ваших потреба за струјом, буџета, толеранције буке и захтева за преносивости. Процена ових фактора и разматрање специфичних карактеристика и предности сваког типа помоћи ће вам да донесете информисан избор који је исправан за вашу ситуацију.

Водите процес избора генератора

Као професионалац добављач генератора, БИСОН разумеју важност избора правог генератора за ваше пословне потребе. Циљ нам је да вас оснажимо потребним знањем и упутствима, обезбеђујући да донесете информисану одлуку која је у складу са вашим захтевима.

Кључно је размотрити коју врсту опреме ће напајати генератор. На пример, осетљиви електронски уређаји захтевају 'чисту', стабилну снагу, коју обезбеђују инвертерски генератори. Ако се ваш посао бави таквом опремом, инвертер генератор би могао бити идеалан избор.

Окружење у којем ћете користити генератор је још један одлучујући фактор. У подешавањима осетљивим на буку, тихи рад инвертер генератора даје им изразиту предност у односу на традиционалне генераторе.

Трошкови су често значајан фактор у доношењу одлука. Иако инвертерски генератори нуде многе предности, они долазе по вишој цени. Традиционални генератори су, с друге стране, приступачнији, што их чини одговарајућим избором ако је буџет ограничење.

Узимајући у обзир ове факторе, можете ефикасно бирати између инвертер генератора и традиционалног генератора. Наш тим је увек спреман да пружи даљу помоћ и смернице. Обратите се БИСОН-у данас и дозволите нам да вам помогнемо да пронађете савршено решење генератора за ваше пословне потребе.

генератори бизона

Најчешћа питања о утишавању вашег генератора

Тровање угљен-моноксидом (ЦО) представља озбиљну опасност за све генераторе који се не користе правилно. Као и код других преносивих уређаја, инвертер генератори треба да се користе само на отвореном у неограђеном простору, најмање 20 стопа од вашег дома, са издувним отвором даље од вашег дома.

Да би се додатно смањио ризик од тровања угљен-моноксидом, неки новији преносиви генератори имају уграђени сензор који се аутоматски искључује ако ЦО дође до опасних нивоа у затвореном простору.

Важно је напоменути да се наизменичне струје, попут звука, крећу у таласима. Ови таласи могу бити изобличени. Ово се дешава када постоји нека сметња у сигналу, или је појачало преоптерећено. Синусни таласи доживљавају слично изобличење. Једина разлика је у томе што то не можемо ни видети ни чути. Шта год да је, обично утиче на начин на који наш електрични уређај функционише.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима