Početna / Вести

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Преглед садржаја

Сада је време да своје двориште добро оперете под притиском. Дакле, припремите своју машину за прање под притиском за зиму. Али, ох, човече! Перач под притиском се неће покренути. У овом тренутку, вољени пратилац ваших задатака чишћења претвара се у тихог противника. 

Ваша машина за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском. Од једноставних до техничких, научићете како да идентификујете проблеме који могу да зауставе брујање ваше машине. Удубићемо се у кораке за решавање проблема који могу да оживе машину за прање под притиском без покретања, савете за рутинско одржавање како би се спречило будуће болове у срцу и стручне савете о томе када треба да позовете професионалце.

машина за прање под притиском се неће покренути

Уобичајени разлози због којих се машина за прање под притиском неће покренути

Разлози за невољност вашег уређаја за прање под притиском да започне обично се могу разврстати у три широке категорије: питања у вези са горивом, електрични проблеми, и проблеми специфични за сам чистач под високим притиском. Хајде да их даље разложимо да бисмо разумели где треба да баците пажљив поглед.

1. питања у вези са горивом

Проблеми са горивом су уобичајени сумњивци када је у питању неуспех покретања било које опреме са мотором, а ваш уређај за прање под притиском није изузетак.

старо или устајало гориво

Бензин није добро вино. Када бензин остане у машини за прање под притиском више од шест месеци, он оксидира и постаје контаминиран. Деградирани бензин губи свој октан и испарљивост, што доводи до лоших перформанси мотора или неуспеха при стартовању. Ово доводи до загушења довода у мотор и, последично, перача под притиском који се не покреће.

низак ниво уља: Перачи под притиском, као и сваки мотор са унутрашњим сагоревањем, захтевају довољно уља за подмазивање. Када ниво уља падне пренизак, активирају се сигурносни механизми, који спречавају покретање мотора као заштита од потенцијалних оштећења.

Зачепљен филтер за гориво

Филтер за гориво је чувар вашег мотора, штити га од загађивача. Зачепљен филтер ће се одупрети протоку горива, гушећи способност мотора да се покрене.

ограничени карбуратор

Карбуратор је можда блокиран. Најчешћи узрок блокираног карбуратора је предуго држање бензина у машини за прање под притиском. Овај лепљиви бензин може блокирати карбуратор и онемогућити покретање мотора.

ограничени карбуратор

 

Неисправна свећица

Свјећица је мала снага која пали гориво у вашем мотору. Проверите свећицу да видите да ли је порцелански изолатор покварен, да ли електрода има прекомерне наслаге угљеника или да ли је електрода оштећена или изгорела. Такође можете користити тестер за свећицу да проверите да ли још увек ради. Ово ће рећи да ли је свјећица оштећена или не.

неисправна свећица

2. Електрични проблеми

Празна батерија

Батерија са недовољно напуњеном не може да испоручи налет енергије потребну да се мотор преврне. Ако ваша машина за прање под притиском има електрични стартер, тишина коју добијате може бити последица празне батерије.

Неисправан калем за паљење

Поломљени калем за паљење може бити проблем ако се ваша машина за прање под притиском не покрене. Ако завојница за паљење поквари, варница не може запалити гориво мотора машине за прање под притиском. Можете потврдити да ли је ово проблем помоћу тестера завојнице паљења.

неисправан калем за паљење

Лабави или кородирани спојеви

Временом, прикључци могу олабавити и корозија се може појавити, а оба могу да ометају електричне путеве који су од виталног значаја за покретање мотора. 

Проблем са мотором или кондензатором

За електричне машине за прање под притиском, неисправан мотор или стартни кондензатор може значити ситуацију да не иде. Ове компоненте су кључне за рад мотора и захтевају стручну пажњу ако покваре.

3. Проблеми са самом машином за прање под високим притиском

Понекад проблем лежи у самом срцу рада машине за прање под притиском.

термичка заштита од преоптерећења активирана

Да би се спречила оштећења, машине за прање под притиском често имају уграђену заштиту од термичког преоптерећења која се активира када се машина превише загреје. Ако се откачи, можда ћете морати да охладите своје машине за прање под притиском (и свој мотор) пре него што поново кренете.

Вода у мотору

Док су машине за прање под притиском дизајниране да рукују водом споља, свака унутрашња инфилтрација може бити проблематична. Вода у мотору може довести до хидроблокаде, спречавајући мотор да се покрене.

Зачепљен ваздушни филтер

Мотор ваше машине за прање под притиском мора да дише, а зачепљен ваздушни филтер може да га угуши ограничавањем протока ваздуха. Прљави ваздушни филтер је уобичајени кривац за проблеме са покретањем и једно је од лакших решења.

Сломљен кључ замајца

Ако се ваша машина за прање под притиском не покрене, проблем може бити покварен кључ замајца. Замајац је мали метал који се причвршћује за радилицу и повезује замајац. Ако овај део поквари, мотор неће моћи да се покрене.

покварен кључ замајца

Разумевање ових потенцијалних проблема је први корак. Затим ћемо обезбедити јасан пут за дијагностицирање и решавање сваког проблема како бисте се могли вратити уклањању прљавштине уместо да се заглавите у раду са машином. Останите са нама, а ми ћемо трансформисати вашу невољу са прањем под притиском у проблем прошлости.

Решавање проблема са машином за прање под притиском

Сада када смо идентификовали широк спектар разлога због којих би машина за прање под притиском могла одбити да се покрене, време је да засучемо рукаве и започнемо систематски процес решавања проблема. Спровођењем ових провера и решавањем проблема које откријете, ваша машина за прање под притиском ће поново радити као шарм.

Основне провере

Пре него што уђете у сложенија питања, увек почните са једноставним стварима. У многим случајевима, проблем се може свести на нешто основно као што је:

  • Напајање: Потврдите да је машина укључена. Ако је електрични модел, уверите се да је безбедно прикључен у одговарајући извор напајања.
  • Визуелни преглед: Прегледајте машину за прање под притиском да проверите да ли има видљиво очигледних цурења или оштећења.
  • Брава окидача: Уверите се да је блокада окидача искључена, јер би то спречило покретање машине за прање под притиском.

Систем горива

Систем горива ваше машине за прање под притиском заслужује пажњу у вашим настојањима да решите проблеме. Узмите у обзир следеће:

  • Ниво и квалитет горива: Проверите ниво горива у резервоару. Након испуштања прљавог или контаминираног горива, очистите резервоар за бензин средством за чишћење карбуратора. Пре почетка напуните резервоар за гориво потпуно новим гасом и окрените вентил за гориво у положај „отворено“ или „укључено“. Такође треба користити стабилизаторе бензина како би гориво остало свеже. Уверите се да радите у добро проветреном простору. Проверите да ли постоје отворене варнице или пламен у том подручју. Молим вас не пушите. Контактирањем локалне ватрогасне службе или одељења за рециклажу такође можете научити како да на одговарајући начин одложите стари бензин.
  • Филтер горива: Очистите све остатке филтера за гориво или га замените ако је потребно.
  • Свећица: Прегледајте свећицу да ли има знакова хабања, прљавштине или запрљања. Очистите свећицу жичаном четком и правилно је размакните. Морате заменити свећицу ако је прекомерно истрошена или озбиљно оштећена. Мало је вероватно да ћете моћи да поправите свећицу, а биће јефтиније да је у потпуности замените.
  • Зачепљен карбуратор: Користите средство за чишћење карбуратора да очистите карбуратор ако је зачепљен. Карбуратор се мора поправити или заменити ако чишћење не ради.

Електронски систем

Ако је ваша машина за прање под притиском електрични модел или има функције електричног покретања, обратите се на компоненте у електронском систему:

  • napon батерије: Користите мултиметар за тестирање напона батерије. Ако је напон низак, напуните батерију или је замените ако је истекао њен век трајања.
  • Неисправан калем за паљење: Прво користите тестер свјећица да бисте искључили могућност неисправне свјећице. Можда ће вам требати помоћ са лошим калемом за паљење ако овај тест прође.
  • veze: Истражите све лабаве или кородиране везе, које могу ометати проток електричне енергије. Очистите и затегните ове спојеве по потреби.

Друге провере

Неколико додатних провера може осигурати да је ваша машина за прање под притиском у одличном стању да функционише:

  • Ваздушни филтер: Очистите ваздушни филтер да бисте обезбедили адекватан проток ваздуха, јер зачепљен филтер може ометати покретање мотора.
  • Прегревање мотора: Ако се мотор прегрејао и активирао заштиту од термичког преоптерећења, сачекајте време да се машина за прање под притиском охлади пре него што покушате да је поново покренете. Сачекајте још мало и покушајте поново ако се не ресетује након неколико минута. Ако се мотор не ресетује након хлађења, треба га заменити.
  • Сломљен кључ замајца: Потражите оштећења на замајцу и замените га ако је потребно. Уклоните замајац, а затим и свећицу да поправите оштећени кључ. Затим уградите нови кључ замајца и поново га саставите. На крају, поново прикључите свећицу и покушајте да поново покренете машину за прање под притиском.

Наоружани овим знањем о решавању проблема, бићете добро опремљени да решите проблеме који спречавају да се ваша машина за прање под притиском покрене. Пажљиво процените сваки аспект и ускоро ћете пронаћи основни узрок, враћајући вашу машину за прање под притиском на оптималну снагу. Ако је проблем сложенији, препоручите да перач под притиском однесете квалификованом техничару за поправку.

Спречавање будућих проблема са машинама за прање под притиском

Упозорен је наоружан, како се каже. Иако је кључно знати како да решите проблем са вашом машином за прање под притиском, унца превенције заиста вреди фунту лечења. Увек користите свеже гориво и размислите о стабилизатору ако се машина за прање не користи редовно. Када складиштите машину за прање под притиском, ставите је у суво, проветрено место како бисте спречили рђу и потенцијално оштећење водом. Пратите распоред редовног одржавања, поштујући упутства произвођача за замену уља, чишћење филтера за ваздух и замену свећица. Ове једноставне иницијативе могу продужити животни век ваше машине за прање под притиском и одржати је спремном за акцију.

Коначне мисли о томе да перач под притиском одбија да се покрене

Током нашег заједничког путовања, прошли смо кроз фрустрирајуће искуство када је машина за прање под притиском одбијала да почне. БИСОН је сецирао потенцијалне узроке овог проблема, истражујући области проблема у вези са горивом, електричних компликација и забринутости јединствених за сам уређај за прање под притиском. Затим смо се опремили практичним водичем за спровођење систематских провера, дијагностиковања и систематског решавања сваког проблема.

Разумевање и решавање уобичајених проблема који утичу на перформансе ваше машине за прање под притиском омогућавају вам да преузмете власништво над одржавањем вашег алата. Међутим, не заборавите да не потцењујете мноштво информација које су доступне у упутству за употребу ваше машине за прање под притиском. Садржи посебна упутства и упутства прилагођена вашем конкретном моделу.

Честа питања о машини за прање под притиском се неће покренути

Полако укључите машину за прање под притиском, држећи млазницу даље од вас и других. Када потврдите да машина за прање под притиском ради исправно, можете почети да је користите као и обично.

Ако ваша машина за прање под притиском неће да се покрене после зиме, или само седи јер не морате да је користите, најчешћи проблем је зачепљен карбуратор. Временом, гориво испарава и претвара се у лак, који затвара угљене хидрате. Ово можете избећи додавањем стабилизатора горива пре складиштења.

Најтипичнији проблем када машина за прање под притиском остане без гаса и неће се поново покренути након додавања додатног је зачепљен карбуратор. Већина горива садржи талог, који се усисава у мотор и зачепљује када останете без горива.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

чистач високог притиска
Перач под притиском на бензин

чистач високог притиска

– Параметар производа Чистач високог притиска са хладном водом великог капацитета може да уклони тешку прљавштину, која

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима