Početna / Вести

како зазимити машину за прање под притиском

како зазимити машину за прање под притиском

Преглед садржаја

Већина подручја током зиме доживљава хладне и ледене услове, што узрокује престанак или драстично успоравање многих операција перача под притиском. Машине за прање под притиском морају бити зимске како би биле заштићене од временских прилика и последица дужег неактивности. Ово се мора урадити пре складиштења опреме за пумпу.

У овом посту, БИСОН ће расправљати о свему кораке које треба да предузмете за зимовање машине за прање под притиском. Зимовање машине за прање под притиском важан је за његов дужи живот. Хајде да почнемо. 

како зазимити машину за прање под притиском

Зашто се трудити да зимујете своју машину за прање под притиском?

То дуго време складиштења и ниске температуре могу значајно утицати на унутрашње заптивке, узрокујући да се систем пумпе осуши и попуца. Чак и ако држите машину за прање под притиском у гаражи или подруму где температуре не падају испод нуле, продужена неактивност може проузроковати штету.

У систему за гориво, бензин може устајати за око 30 дана. Етанол у гориву узрокује пропадање које узрокује рђу, корозију и наслаге које могу зачепити водове за гориво.

Преостала вода у машини може да се смрзне, а затим прошири и покида црево за воду. Баш као водоводне цеви у кући, вода у вашој машини за прање под притиском може да се смрзне. Ово проширење може проузроковати значајна оштећења унутрашњих делова машине, што доводи до скупих поправки или чак замене.

Међутим, гаранција не покрива високопритисне машине за прање оштећене услед неодржавања. То је губљење новца и неколико стотина долара за многе машине за прање под притиском.

Дакле, и гасни и електрични уређаји за прање под притиском морају да се зимују, а свака метода је мало другачија, а гас траје мало дуже. Ако се питате како да зазимите пумпу за прање под притиском да би исправно радила када је извадите из складишта у пролеће, користите ове савете корак по корак.

Потребни алати

  • Испразните посуду за уље
  • Велики левак
  • Пластични контејнер за храну средње величине
  • Сифонска пумпа
  • Средње коси левак за уље
  • Насадни кључ чија се утичница поклапа са завртњем чепа за одвод
  • Мала, прозирна, плитка пластична посуда
  • Црево од две стопе са једним бочним стандардним навојима црева и без прикључка на другој.

Потребни материјали

  • Боца антифриза за водовод
  • Боца стабилизатора горива
  • моторно уље или било које уље које препоручује упутство за употребу машине за прање под притиском

Кораци које морате предузети за зимовање машине за прање под притиском

#1 Потпуно испразните резервоар

Циклуси смрзавања/одмрзавања током зиме могу узроковати ширење и скупљање преостале течности, потенцијално оштетити пумпу која се не може поправити. Не остављајте никакве течности или растворе за чишћење у водоводу или резервоару. Укључите машину за прање под притиском на око минут на минималном притиску и притисните окидач да бисте испрали сапун или воду из доводних водова.

# 2 Издувајте водоводне и цревне водове

Испустите што више течности тако што ћете одвојити црева високог притиска, пиштољ за прскање и склоп штапића. Да бисте спречили замрзавање компоненти, размислите о испрању система са малом количином антифриза пре зиме. Можете користити ваздушни компресор да издувате сву заосталу течност.

#3 Чисто

Да бисте избегли рђу и задржали нови изглед вашег система пумпе и кућишта, обришите сву видљиву прашину, остатке и прљавштину са свих спољашњих површина и углова помоћу влажне крпе. Уклоните филтере пумпе и очистите све честице из посуде филтера или цедила. Уверите се да нема остатака на металној мрежици. Раставите млазнице и очистите отвор, уклањајући све наслаге како бисте спречили корозију.

#4 Искључите батерију

Ако је ваша пумпа систем за електрично покретање, искључите га да бисте смањили могућност потпуног пражњења батерије.

#5 Предузмите додатне кораке за пумпе на гас

Испразните сав бензин ако ваша пумпа користи систем за гориво за функционисање. Алтернативно, у резервоар за гориво се мора додати стабилизатор горива како би се осигурало да бензин не зачепи водове за гориво током складиштења. Додајте стабилизатор према упутствима произвођача. Циркулирајте стабилизатор кроз систем горива тако што ћете покренути мотор два минута, а затим га угасите.

уклоните бензин

#6 Додајте пумпи чувар пумпе

Можете додати и чувар пумпе. Пумп савер спречава накупљање влаге у пумпи, спречавајући је од смрзавања. Такође омогућава лакше покретање након складиштења и спречава развој минералних наслага.

Причврстите чувар пумпе на пумпу кроз улаз баштенског црева да бисте напунили комору. Оставите је тамо целе зиме и извадите у пролеће.

додајте пумпи чувар пумпе

#7 Чувајте на сувом месту

Чување ваше машине за прање под притиском на сувом и чистом месту помаже у смањењу потенцијалне корозије или оштећења од елемената. Размислите о томе да га користите како бисте спречили таложење прашине. У идеалном случају, чувајте опрему за пумпе на месту које се неће смрзавати.

#8) Запамтите насловницу!

Поклопци за складиштење штите вашу машину за прање под притиском од прашине, влаге, паукове мреже, глодара и рђе. Ако из било ког разлога морате да ставите свој високопритисни перач напоље, потребан вам је поклопац који ће га заштитити од сунца и кише.

Навлаке направљене од тканине (често од платна или полиестера) са водоодбојним премазом као што је полиетилен омогућавају им да дишу и штите од оштећења од влаге. Могу бити водоотпорне, водоотпорне или водоотпорне. Наравно, ако га чувате напољу, што је поклопац водоотпорнији, то боље.

Ако немате поклопац, да ли се још увек сећате кутије машине за прање под притиском БИСОН? Унутра су пластичне кесе отпорне на влагу и кутије од пене. Они такође могу помоћи презимите своју машину за прање под притиском.

Што се тиче електричне машине за прање под притиском, пошто користи електрични мотор уместо бензинског мотора, потребно је само да подесите систем пумпе за складиштење.

У закључку

Зимовање ваше машине за прање под притиском је једноставан, али непроцењив задатак који може знатно продужити животни век ваше машине. Пратећи једноставне кораке наведене изнад и користећи антифриз за прање под притиском, можете ефикасно заштитити своју опрему од штетних ефеката ниских температура. Ово не само да штити вашу инвестицију, већ такође осигурава да је ваша машина за прање под притиском напуњена и спремна за употребу када се врати топлије време.

Запамтите, најбољи начин да се уверите да правилно складиштите и одржавате опрему за пумпу је да проверите код свог произвођач машина за прање под притиском. БИСОН је ту да вам помогне да се крећете кроз овај процес и осигурате да је ваша машина за прање под високим притиском спремна за свако годишње доба.

Најчешћа питања о машини за прање под високим притиском

Хладно време може утицати на поузданост црева за прање под притиском. Јефтина црева могу да се стврдну и попуцају када су изложена ниским температурама, што доводи до цурења и губитка притиска. Да би црева за прање под притиском остала поуздана по хладном времену, неопходно је инвестирати у висококвалитетна црева са оценом за хладно време.

Црева за хладно време користе комбинацију материјала који пружају врхунску флексибилност и издржљивост, чак и када температуре падну испод нуле. Направљени су од издржљивог полимерног материјала дизајнираног да одоли абразији и савијању у условима смрзавања.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Слично

тихи 15кв генератор28581394541
Дизел генератор

тихи 15кв генератор

БИСОН 15кВ тихи дизел генератор је моћан и поуздан генератор који је савршен

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима