Početna / Вести

како складиштити генератор: обезбедити дуговечност и сигурност

како складиштити генератор: обезбедити дуговечност и сигурност

Преглед садржаја

Генератор, најједноставније речено, је машина која претвара механичку енергију у електричну. Било да сте на камповању, на градилишту или током неочекиваног нестанка струје, генератор је несумњиво неопходан део опреме. Међутим, поседовање генератора такође укључује одговорност за правилно складиштење.

Правилно складиштење вашег генератора је кључно, не само за дуговечност машине, већ и за безбедност. Ако се не складишти правилно, генератор може да цури гориво или уље, стварајући потенцијалну опасност од пожара. Поред тога, изложеност тешким окружењима може изазвати механичку корозију и оштећења, што доводи до скупих поправки или чак замене. Стога је важно знати како безбедно и правилно складиштити свој генератор када није у употреби тако да буде спреман за употребу следећи пут када вам затреба.

Овај чланак има за циљ да вас води кроз процес правилног складиштења вашег генератора како би се осигурале његове оптималне перформансе и дуговечност. Удубићемо се у потребне кораке и мере предострожности безбедно складиштити генератор, помаже вам да избегнете замке неправилног складиштења.

како ускладиштити генератор

Где складиштити генератор?

Када складиштење преносног генератора, одабир безбедне, добро проветрене и суве локације је од суштинског значаја како би се спречила оштећења и осигурала да је спремна за употребу када је то потребно. Идеално је држати га даље од стварних или чак потенцијалних извора ватре или топлоте. Ево неколико савета о томе где да складиштите преносиви генератор.

Чувајте генератор напољу

Иако је могуће да се складиштите генератор на отвореном, генерално се не препоручује јер складиштење на отвореном може оштетити генератор и скратити му животни век. Ево неколико разлога зашто складиштење генератора напољу може бити изазовно:

  • Отворено и вањско складиштење може изложити генератор снијегу, киши, вјетру и другим временским условима, што може узроковати рђу, корозију и оштећење електричних компоненти.
  • Складиштење на отвореном може проузроковати да се влага и влага скупљају унутар генератора, оштећујући електричне компоненте и подстичући раст буђи и буђи.
  • Излагање сунчевим УВ зрацима може проузроковати пуцање и ломљење пластичних и гумених делова генератора током времена.
  • Чување генератора напољу може га учинити рањивијим на крађу и вандализам, оштетити јединицу или довести до потпуног губитка генератора.

Ако треба да складиштите генератор на отвореном, изаберите а локација која је сува и заштићена од временских непогода Колико год је могуће. У исто време, најбоље би било покрити генератор поклопцем генератора или церадом. Ово ће помоћи да се спречи оштећење генератора водом и да се заштити од блата, прљавштине и остатака.

Чувајте генератор у затвореном простору

Најбоље место за складиштење преносног генератора је у затвореном простору, а генератор можете чувати у делу куће који се не користи за живот, као што је гаража, помоћне просторијесуцх, пролити, Или подрум

  • Изаберите место које је суво и проветрено. Ово ће заштитити генератор од спољашњих елемената и спречити да влага уђе у генератор, што може оштетити електричне компоненте.
  • Заштитите свој генератор од запаљивих материја као што су бензин, резервоари за пропан и друге хемикалије. Ово ће помоћи у спречавању пожара и експлозија због ових материјала.
  • Такође, поставите генератор на стабилну и равну површину како бисте спречили да се преврне.

Пратећи ове савете, можете да држите свој генератор безбедно у затвореном простору и спреман за употребу када је то потребно. Међутим, битно је напоменути да локални закони и прописи могу забранити складиштење генератора унутар стамбене зграде.

Кораци за складиштење вашег генератора

Додајте уље у цилиндар

Ако ваш генератор нема цурења и у добром је стању, неће трошити много уља. Али пре него што га ставите у складиште, желећете да проверите ниво уља и допуните. За већину генератора, ово ће бити само неколико кашичица. Можете користити обично моторно уље.

Морате покрити, након додавања уља, рупу чистим тепихом (да ухватите уље које би могло прскати) и неколико пута повући повратни стартер вашег генератора да бисте уље угурали у клипне прстенове и отвор цилиндра.

Када завршите, можете да вратите свећицу и поново спојите жицу.

Испразните гориво (или га стабилизујте)

Идеално би било да генератор остане без горива пре него што га одложите. Ово представља значајну опасност од пожара. Остављање горива у резервоару предуго може изазвати проблеме као што су зачепљени водови за гориво, проблеми са карбуратором и оштећење мотора, што онемогућава покретање генератора када вам је следећи пут потребан. Овај корак је једноставан. Само изнесите генератор напоље и покрените га. Дозволите му да настави да ради све док му не понестане горива. Као резултат тога, било које гориво преостало у вашим цевоводима за гориво ће се сагорети.

Ако не можете да испразните резервоар, додајте стабилизатор горива у цео резервоар за гас у генератору. Пустите мотор да ради један минут да се стабилизатор добро распореди по систему. Стабилизатор горива може помоћи тако што спречава да гориво скупља влагу и пропада у резервоару. Такође ће спречити да бензин истроши различите гумене и пластичне делове вашег генератора. На тај начин би требало да почне следећи пут када вам затреба, и то са пуним резервоаром горива. Осим тога, покретање генератора на неколико минута сваких неколико недеља може помоћи у циркулацији горива и спречити његово кварење.

Генерално, најбоље је избегавати складиштење генератора са горивом на дужи период.

Проверите да ли има оштећених компоненти

Пре складиштења генератора, обавезно га темељно прегледајте. Потражите лабаве или залутале жице, кородиране или оштећене делове, лабаве или недостајуће завртње и замените их. Ако занемарите замену ових делова, оштећења се могу значајно повећати док је генератор у складишту. Области које треба да проверите укључују:

  • Црева
  • Резервоари за гориво
  • Одводник искри
  • Прекидачи
  • Точкови
  • Дршка
провера генератора

Очистите прљавштину и остатке

Такође ћете желети да очистите генератор пре него што га одложите. Уклоните просуто уље или гориво са површине и очистите све остатке изван генератора. Прљавштина и остаци на генератору могу да изгризу заптивке и прекидаче. Све што је потребно је брзо брисање чистом крпом и одмашћивачем.

Одспојите батерију

Ако ваш генератор има батерију, најбоље је да је искључите пре складиштења. Ово помаже у очувању трајања батерије и спречава све потенцијалне електричне проблеме. Чувајте батерију на хладном и сувом месту даље од генератора.

Чување генератора

Почните покривањем генератора висококвалитетном церадом или посебно дизајнираним поклопцем генератора како бисте га заштитили од прашине, влаге и других елемената околине који могу изазвати штету. Да бисте га заштитили од влаге и потенцијалне поплаве, подигните генератор тако што ћете га поставити на палету или сличну површину. На крају, осигурајте сигурност генератора тако што ћете га причврстити помоћу браве и ланца за тешке услове рада, не само да бисте спречили крађу већ и да бисте спречили случајно превртање, што би могло довести до оштећења или повреда. Овим корацима можете безбедно да складиштите свој генератор, обезбеђујући његову спремност за следећу употребу.

У закључку

Правилна припрема и складиштење вашег генератора су најважнији за његову дуговечност и функционалност. У овом водичу погледали смо основе складиштења генератора и како да ускладиштите генератор када није у употреби. Ови кораци не само да продужавају животни век вашег генератора већ и осигуравају његову спремност за употребу када је то потребно.

У БИСОН-у, ми смо више него само а професионални произвођач генератора. Ми смо свеобухватан ресурс за све ваше потребе генератора. Наши клијенти уживају у приступу богатом знању на нашој веб страници које покрива све, од употребе, одржавања до складиштења. Када одаберете БИСОН генератор, не улажете само у висококвалитетан, поуздан производ, већ и у компанију посвећену да вам пружи потребне информације како бисте максимално искористили потенцијал вашег генератора. Верујте БИСОН-у, где се моћ сусреће са знањем.

попуст на генератор

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима