Početna / Вести

како разбити генератор

како разбити генератор

Преглед садржаја

Генератор, суштински део машинерије, игра кључну улогу у нашим животима обезбеђујући стабилан извор енергије када обична електрична мрежа није доступна. Као што знате, колико ће вам генератор трајати зависи од тога како се бринете о њему. Разбијање вашег новог генератора може да продужи свој животни век након гарантног рока, а већина добро одржаваних генератора ће трајати 10-15 година.

То је као да разбијаш нови пар ципела. Преносни генератор мора проћи кроз неколико корака да би се разбио за употребу. БИСОН ће заронити у важност квара вашег генератора, пружите водич корак по корак, и разговарајте о потенцијалним последицама неисправног извршења овог критичног корака.

како разбити генератор

Шта је проваљивање?

Унутрашњи рад мотора преносивог генератора укључује зидове цилиндара украшене шрафуром. Овај образац долази са малим врховима и долинама. Неравне површине су дизајниране да држе уље и мељу клипове мотора у оптималну површину.

Проваљивање мотора користи контролисан рад за темељно подмазивање зидова цилиндара, брушење зидова до оптималне површине и избацивање свих металних загађивача који су остали.

Зашто морате да разбијете свој нови генератор?

Ризикујете озбиљно оштећење када не покварите свој нови преносиви генератор. Можда му чак скраћујеш живот. Постоје два главна разлога зашто морате да убаците нови генератор:

  • За постављање клипних прстенова. Клипни прстенови су прстенови који се уклапају око клипова у мотору. Они затварају комору за сагоревање и спречавају цурење уља у њу. Када је генератор нов, клипни прстенови још нису постављени, што значи да нису савршено спојени са зидовима цилиндра. Прекидање генератора помаже да се клипни прстенови налегну, што побољшава перформансе мотора и смањује потрошњу уља.
  • За испирање металних струготина и других остатака. Током процеса производње, ситне металне струготине и други остаци могу ући у моторно уље. Пробијање генератора помаже у испирању ових остатака, што смањује ризик од хабања компоненти мотора.

Кораци за пробијање вашег новог генератора

Пажљиво прочитајте упутство за употребу

Упутство (онлине или физичко) треба да препоручи тип вашег генератора и количину уља. Када се упознате са овим детаљима, поставите генератор на равну површину у добро проветреном простору. Ово не само да обезбеђује несметан рад генератора, већ и спречава накупљање издувних гасова у затвореним просторима

Потребна опрема за подмазивање генератора

Пратећи упутства у упутству за употребу, биће вам потребно:

  • Гориво – Већина генератора ће користити дизел, бензин, пропан или комбинацију гаса или пропана. Користите чисте, одобрене канте за гориво.
  • Уље – Какво уље користи генератор? 
  • левак – Ово олакшава сипање уља у резервоар.

Подмажите комору свјећице

Упутство за употребу треба да има дијаграм мотора који показује локацију свећица. Свећицу треба пажљиво одврнути и уклонити. У комору додајте неколико капи балзама за уље. Полако повуците стартер за повратни удар 8-10 пута да бисте подмазали уље по целој комори. 

Додајте уље и гориво у одговарајуће резервоаре

У упутству за употребу наводи се колико уља мотор може да поднесе. Напуните резервоар до препорученог нивоа помоћу левка. Како уље тече у сва потребна подручја, сачекајте неколико тренутака пре него што проверите шипку за мерење уља (на већини генератора), а затим допуните до жељене количине.

Напуните резервоар за гориво чистом, овлашћеном кантом за гориво. Немојте користити застарели контејнер који садржи прљавштину или друге загађиваче који могу оштетити мотор.

Укључите генератор

Прочитајте упутства за покретање генератора, јер су кораци различити за дугмад за електрични старт и повратни стартер. Међутим, обично ћете пронаћи прекидач који вам омогућава да подесите мотор у положај „укључено“ или „искључено“. Ово подешавање може укључивати опцију „пригушити“ или посебан прекидач, у зависности од модела генератора.

Повратном стартеру ће можда бити потребно неколико повлачења и потребно је стрпљење. Након што се генератор покрене, пратите упутства за руковаоца јер ћете можда морати да се позабавите опцијом пригушивача.

Покрените генератор

Генератор би у почетку требало да ради најкраће време, према упутствима произвођача. Да бисте то урадили, повежите оптерећење на генератор, као што је електрични алат или уређај који користи око половину називног капацитета генератора. Важно је пазити на перформансе генератора током овог процеса, правећи сва потребна подешавања.

Након сат времена, искључите генератор, испразните преостало уље из резервоара и допуните га. Испуштање уља уклања све преостале металне остатке.

покрените га при пуном оптерећењу

Постепено повећавајте оптерећење све док генератор не ради на свом максималном капацитету. Оставите да ради при овом оптерећењу још неколико сати да бисте додатно поставили клипне прстенове и рано уочили потенцијалне проблеме. Као иу претходном кораку, континуирано праћење перформанси генератора је кључно.

Међутим, постоје различита мишљења о овом кораку. Неке информације говоре да ће нови генератор радити на 75% своје снаге, док други кажу да би требало да ради док не остане без горива. У сваком случају, немојте кварити генератор при вршном оптерећењу.

охладите, а затим проверите ниво уља

Након што је генератор радио при пуном оптерећењу, оставите га да се потпуно охлади. Ово је од виталног значаја јер провера нивоа уља док је генератор врућ може довести до нетачних очитавања. Када се генератор охлади, проверите ниво уља. Ако је мало, допуните га до препорученог нивоа.

Zakljucak

Након читања овог свеобухватног водича, имаћете темељно разумевање процеса провале генератора.

Ако желите да ваш нови генератор траје много година, препоручљиво је да користите кораке из овог чланка да бисте га правилно разбили. Иако може потрајати неколико сати да прођете кроз овај процес, повраћај вашег времена ће се исплатити јер ћете уживати у многим сатима коришћења током година.

Позив на акцију

Да ли сте продавац генератора или желите да купите генераторе на велико? Позивамо вас да ступите у контакт са нашим искусним продајним особљем у нашој операцији у Кини. Као професионалац добављачи генератора, поносимо се нашим широким знањем о генераторима и увек смо жељни да ову стручност поделимо са нашим клијентима. Без обзира да ли су вам потребне смернице о разбијању новог генератора или имате било каква друга питања у вези са коришћењем генератора, одржавањем или избором, наш тим је ту да вам помогне. Контактирајте нас данас!

добављач генератора бизона

Најчешћа питања о квару генератора

Може проћи шест до осам сати да се генератор правилно поквари. Постоји неколико корака како би се осигурало да је мотор правилно подмазан, да се све преостале нечистоће очисти, а генератор ради са умереним оптерећењем пре редовне употребе.

Ако сте следили одговарајуће кораке за прекид у генератору, не би требало да буде потребе да понављате овај процес.

Можете укључити генератор када се резервоар за гас и резервоар за уље попуне. Међутим, прескакање неопходних радњи за подмазивање покретних делова мотора може смањити животни век и трајно оштетити неке компоненте мотора.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

мали дизел генератор 1
Дизел генератор

мали дизел генератор

БИСОН БС2500ДГ је мали и компактни дизел генератор који је савршен за разне врсте

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима