Početna / Вести

једнофазни у односу на трофазни генератор

једнофазни у односу на трофазни генератор

Преглед садржаја

Генератор струје је неопходан за управљање нашим свакодневним животом током нестанка струје. Али да ли знате који су типови генератора када говоримо о излазној снази? Генерално, једнофазни и трофазни генератори су као рођаци у индустрији резервних напајања. Овај чланак дели важне информације и разлике између једнофазних и трофазних генератора. Ако желите да сазнате ово знање, одвојите неколико минута и прочитајте овај чланак.

једнофазни вс трофазни генератор

монофазни генератор

Једнофазни генератор користи један АЦ талас за производњу киловатног излаза. Пошто ови генератори раде са само једне „линије“ електричне енергије која се генерише између жица ниске проводљивости са циклусима излаза нагоре и надоле, једнофазни генератори неће обезбедити тако стабилан извор енергије као њихови 3-фазни колеге. Диференцијална струја једнофазног генератора је углавном одговорна за пад нивоа снаге у току процеса. Како се један „напонски вод“ подиже до свог врха и пада назад, тако расте и ниво снаге који генерише.

На срећу, монофазни генератори не „испадају“ и не губе струју, чак ни на најнижој тачки. Струје ниског циклуса су обично приметне тек када се овај генератор надјача. На пример, комерцијална светла су неопходна за једнофазне генераторе, али круже тако брзо да је треперење услед ниских тачака струје невидљиво људском оку.

Све у свему, једнофазни генератор се састоји од следећих карактеристика:

  • Релативно лагано оптерећење
  • Само две компоненте намотаја
  • Генерално мање проводљиви намотај
  • Струја произведена једним напоном
  • Висок ризик од поремећаја напона
  • Високи трошкови одржавања и ниски почетни трошкови куповине
  • Мање ефикасан и мање моћан
бензински и дизел генератори 6

трофазни генератор

3-фазни генератор производи три одвојена таласа излазне снаге наизменичне струје. Наизменична струја која ради у једном низу гарантује непрекидно напајање и осигурава да енергија увек тече и да ниво снаге никада не опадне. Због ове непрекидне поузданости, трофазни генератори су снажнији и ефикаснији, због поузданости без премца.

3-фазни генератор обликује своје три проводничке жице и једну неутралну жицу да се круже на помацима од 120 степени како би се одржала снага за теже примене или машине које су критичне за мисију. Однос од 120 степени значи да пошто је један струјни циклус најнижи, други ће бити највиши, нудећи комплементарне таласне дужине које делују у тангенти да би се обезбедила константна снага.

Трофазни генератори нуде равномеран баланс између обезбеђене снаге и трошкова изградње и одржавања. Такође су свестранији, са више начина рада електричне опреме. На пример, оператери могу изабрати да синхронизују сва три тренутна циклуса за напајање велике индустријске опреме. Или, свака жица проводника може повезати три мала комада опреме на појединачне струјне линије унутар једног трофазног генератора.

Први је често случај за напајање машина или система у фабрикама и индустријским апликацијама. У исто време, овај други ради у апликацијама као што су напајање лифтова у вишеспратним пословним зградама и пакетима канцеларијских десктопа.

Све у свему, трофазни генератор ће имати следеће карактеристике:

  • Три струје флуктуирају у интервалима од 120 степени.
  • Три компоненте намотаја од бакра
  • Сложеније намотавање или ожичење
  • Лакши и ефикаснији
  • Напајајте тешка и индустријска оптерећења или расподелите оптерећење на више апликација.
  • Економичнији, поузданији и робуснији
5кв супер тихи дизел генератор трофазни 5

Једнофазни у односу на трофазни генератори: Приметне разлике

Број проводника

Монофазни генератори користе само један проводник, док трофазни генератори користе три. Једина сличност између њих је та што обоје користе само једну неутралну жицу, што је критична компонента која гарантује да је коло комплетно за генерисање одговарајуће снаге.

Излазна снага

Једнофазни генератори обично имају снагу до 10 киловата. Они производе напон од 120/240 волти, што их чини погодним за апликације мање снаге.

С друге стране, трофазни генератори су обично на вишем напону, често око 480 волти. То значи да могу да испоруче више снаге, са снагама које често прелазе 10 киловата.

трошак

Једнофазни генератори: Ови генератори имају тенденцију да буду јефтинији унапред због свог једноставнијег дизајна и мање излазне снаге. Међутим, њихови оперативни трошкови могу бити већи због мање ефикасности и веће потрошње горива.

Трофазни генератори: Иако ови генератори могу имати вишу почетну набавну цену, они често нуде ниже дугорочне оперативне трошкове због своје веће ефикасности и мање потрошње горива.

Употреба апликације

Због ограничене снаге коју нуде монофазни генератори, вероватније је да ћете ове генераторе видети или користити за мање уређаје који не захтевају велике количине енергије. Идеалан за стамбену и лаку комерцијалну употребу, за напајање опреме као што су светла, вентилатори и мали уређаји.

Трофазни генератори су погоднији за индустријске примене или места која захтевају велику излазну снагу, као што су фабрике, велике комерцијалне зграде или локације које користе тешке машине. Дата центри су одличан пример.

Одржавање и стабилност

Одржавање је један од најважнијих аспеката који треба узети у обзир када тражите резервни генератор за куповину, јер не желите да купите генератор који је тешко одржавати. Нажалост, пошто једнофазни генератори раде користећи само један проводник, цео генератор би се угасио ако би ова једна фаза отказала.

На срећу, са трофазним генераторима, ови генератори су често издржљивији због свог робусног дизајна и способности да подносе већа оптерећења. Ако дође до квара у једној од фаза, друга два проводника могу носити оптерећење како би одржали континуирано напајање.

У закључку

Док једнофазни генератори могу бити прикладнији за мање апликације са мање енергије, трофазни генератори нуде већу ефикасност, издржљивост и излазну снагу, што их чини погоднијим избором за већа окружења која захтевају више енергије. Увек узмите у обзир своје специфичне потребе када бирате између ова два типа генератора.

Као водећи у Кини произвођач генератора, БИСОН је посвећен пружању првокласних енергетских решења према вашим потребама.

Ако желите да купите генераторе на велико, позивамо вас да истражите наш разнолик асортиман производа. Пружамо конкурентне цене и свеобухватну постпродајну услугу како бисмо осигурали да добијете најбољу вредност за своју инвестицију.

За више информација о нашим производима или за куповину на велико, слободно нас контактирајте. Изаберите БИСОН – управљајте својим пословањем ефикасно и поуздано.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Слично

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима