Početna / Вести

Врсте генератора

Врсте генератора

Преглед садржаја

генератори су један од најважнијих електричних уређаја у данашњем свету. До кварова у напајању може доћи из различитих разлога, као што су природне катастрофе, растерећење, системски кварови и инфраструктурни кварови.

Без генератора, ваш свет би у овом случају био мрачан. Без познавања детаља и сврхе сваког генератора, могли бисте потрошити свој тешко зарађени новац на погрешан генератор.

Овај чланак ће говорити о различитим врсте генератора и њихове примене. БИСОН дубински сагледава свет генератора, истражујући различите типове, њихове примене, предности и ограничења. Наш циљ је да вам пружимо знање које ће вам омогућити да изаберете генератор који савршено одговара вашим потребама.

врсте генератора

Типови генератора

Постоји много различитих типови генератора, сваки са својим предностима, недостацима и најбољом применом. Погледајмо сваки тип генератора детаљно.

преносни генератори

Преносни генератори који су мали, компактни и лаки за ношење често користе бензин, пропан као гориво јер су ови извори горива лако доступни. Њихова мала величина значи да се ови генератори могу лако складиштити у возилу или држати у шупи или гаражи док не буду потребни.

На камповању, преносиви генератор може пунити мобилне уређаје, држати упаљена светла и укључити пећ након заласка сунца. Међутим, ови генератори жртвују снагу ради мобилности, тако да не могу генерисати исту количину енергије као велики резервни генератори. Њихова смањена величина и капацитет значи да су преносиви генератори приступачнији. Преносни генератори су најбољи за камповање или боравак у аутомобилу по кишним данима.

инвертер генератори

Инвертер генератори могу бити кућни генератори или преносиви генератори, али различито производе електричну енергију. Стандардни генератори генеришу једнофазну снагу и не могу да одржавају стабилан ток струје. Инвертер генератор генерише електричну енергију у три фазе, производећи високофреквентну наизменичну струју (АЦ), која се затим инвертује у једносмерну струју (ДЦ) и на крају поново инвертује у стабилан излаз наизменичне струје.

Компликовани процес помаже у стварању чисте енергије или енергије која остаје стабилна док се користи. Због тога је погодан за осетљиве електронске производе као што су лаптопови, мобилни телефони итд.

Ови генератори су познати по својој ефикасности, тихом раду и квалитету енергије коју производе. Иако су инвертерски генератори штедљиви и производе мање буке, они су скупљи од својих конвенционалних колега.

Стандби или резервни генератори

Висока цена резервног или резервног генератора чини га прилично другачијим од преносивог генератора. Док се мали преносиви уређаји могу покупити, пренети или спаковати у возило, резервни генератор је полутрајна карактеристика у кући – заузима више простора од стандардне јединице за климатизацију. Ови генератори имају велики контејнер за гориво и комерцијални мотор који штеди гориво, што им омогућава да напајају читав дом у хитним случајевима.

Стандби генератори се аутоматски укључују када открију нестанак струје, обезбеђујући непрекидно напајање. Идеално за напајање малих кабина или резервних система за хитне случајеве. Стандби генератори су понекад опремљени ВиФи везом, омогућавајући корисницима да прате статус генератора путем мобилне апликације.

Осим трошкова, главни недостатак резервних генератора је то што им је потребно редовно одржавање како би се осигурало да остану у функцији у случају нестанка струје, што може бити скупо.

генератори природног гаса

Генератори који раде на природни гас спадају у категорију резервних генератора, иако неки преносиви генератори такође раде на природни гас. Ови генератори се обично користе у домовима повезаним на вод природног гаса. Генератори природног гаса имају много ниже стопе емисије од дизел и бензинских генератора, што их чини одличним избором за напајање целог дома у стању приправности.

Генератори природног гаса су издржљиви и могу да трају годинама уз редовно одржавање, али почетни трошкови уградње ових система су релативно високи. Још један недостатак генератора природног гаса је то што су подложни климатским температурама, тако да можда нису најбоља опција за људе који живе у леденим подручјима. 

Они су најпогоднији за еколошке купце забринуте за нивое емисије загађивача и људе за резервни генератор за целу кућу. Иако су ефикасни и мање загађују, генератори природног гаса могу бити скупи за инсталацију и одржавање.

Генератор бензина

Генератори могу да раде на различита горива, али бензин је најчешће гориво за преносне и инвертерске генераторе. Познати по високом излазу енергије, бензински генератори се користе у различитим окружењима, од стамбених до пословних. Њихове уобичајене примене укључују обезбеђивање струје у случају нужде током нестанка и напајање грађевинске или спољне опреме.

Бензински генератори имају релативно једноставне контроле и ниску цену, што их чини идеалним за неискусне оператере и купце са малим буџетом. Са друге стране, такви генератори имају високу стопу емисије и, на дуге стазе, користе скупље гориво од пропана, дизела или природног гаса. Осим тога, има краћи рок трајања у поређењу са другим врстама горива.

Генератор са двоструким горивом од 2000 вати 6
гориво на бензин и пропан на електрични погон39335164866

Дизел генератор

Дизел генератори, као што име каже, користите дизел гориво уместо бензина. Већина генератора у овој категорији су резервни генератори, али постоје и неки инвертори и преносиви дизел генератори. Они су робусни и поуздани, што их чини погодним за индустријску примену и веће комерцијалне објекте.

Генератори који раде на дизел могу да обезбеде ефикаснију излазну снагу од бензинских генератора. Куповина дизел генератора такође има предности у погледу трошкова: пошто су дизел генератори ефикаснији од бензинских генератора, дугорочно ћете трошити мање на гориво.

Ови генератори могу добро да раде на ниским температурама ако су напуњени зимским дизелом. Ниска температура сагоревања дизела ствара мањи притисак на електрични мотор од бензина или пропана, што резултира вишим нивоом издржљивости и дужим животним веком за дизел генераторе. Међутим, запамтите да дизел генератори производе штетне емисије које могу бити токсичне или штетне ако се удишу.

Дизел генератори су најбољи за људе који траже издржљив генератор који се лако одржава.

Соларни генератор

Соларни генератори користе снагу сунца за производњу електричне енергије. Они претварају сунчеву светлост у електричну енергију преко соларних панела и чувају је у батерији за каснију употребу. Неки соларни генератори имају уклоњиве плоче које се могу подесити или нагнути да боље апсорбују сунчеве зраке.

Савршени за активности на отвореном и подручја са обиљем сунчеве светлости, соларни генератори су одрживи и еколошки прихватљиви, не производе буку или емисије. Лоша страна ових генератора је што не раде када је напољу мрак и не производе много енергије.

Иако је гориво обновљиво и бесплатно, инсталирање соларних генератора за целу кућу може бити веома скупо. Ови генератори су одлични за камповање или складиштење у вашем аутомобилу као извор напајања за хитне случајеве.

Они су најпогоднији за еко-свесне купце који могу да приуште високе трошкове унапред. Такође, за људе који траже преносиви генератор којима не треба пуно резервне енергије.

Генератор водоника

Релативно нови на тржишту, генераторе водоника није лако пронаћи. Машине раде на водоник и дизајниране су са унутрашњим горивним ћелијама које помажу у управљању ефикасношћу горива система. Неке предности куповине водоничних генератора су да производе већу излазну снагу од других генератора и да су чврсти и веома отпорни на оштећења од удара.

Са друге стране, пошто постоји тако мало генератора водоника на тржишту, они нису јефтини — и можда ће бити потребно мало потраге да бисте пронашли онај који задовољава ваше специфичне потребе. Ипак, ови уређаји су довољно ефикасни и издржљиви да их вреди покушати, а очекујемо да ћемо видети све више компанија које производе генераторе водоника у наредним годинама.

Најбољи су за домове или предузећа која захтевају непрекидно напајање на удаљеним локацијама и употребу у затвореном простору.

Друге врсте генератора

Постоје и други типови генератора као што су индустријски, генератори на пропан гас, генератори наизменичне струје и ДЦ генератори, сваки са својом специфичном употребом и предностима. Индустријски генератори се користе у великим операцијама где је потребна значајна количина енергије. Пропан гасни генератори су познати по свом чистом сагоревању и дугом веку трајања. АЦ и ДЦ генератори се односе на врсту струје коју производе; Генератори наизменичне струје се обично користе у кућама и предузећима, док се ДЦ генератори обично користе у аутомобилима и апликацијама за пуњење.

Zakljucak

У овом свеобухватном водичу истражили смо различите типове генератора, сваки са својим јединственим карактеристикама и применама. Сада када знате све о генераторима, шта су, како раде, њиховим типовима и још много тога, можете са сигурношћу изабрати прави генератор. 

Али прво морате да процените потребе за напајањем вашег система. На срећу, БИСОН вам може помоћи да процените своје захтеве за најбоље резултате. Контактирајте нас онлајн или нас позовите на (+86) 178 2685 8437 да бисте стекли дубљи увид и купити одговарајући тип генератора.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

дизел генераторски сет 2
Дизел генератор

Дизел генераторски сет

Снажни бензински генератор са ваздушним хлађењем – параметар производа Место порекла: Зхејианг, Кина (копно) Бренд

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима