Почетна / Вести

Како одабрати врсту горива за генератор

Како одабрати врсту горива за генератор

Преглед садржаја

Избор правог генератора за ваше потребе је кључна одлука која захтева пажљиво разматрање бројних фактора. Један од најкритичнијих аспеката који треба узети у обзир је тип горива, јер има директан утицај на ефикасност генератора, животни век и укупне перформансе.

Мало позната чињеница о генераторима је да неки прихватају друга горива осим дизела или бензина. Чак и генератори са два горива и три горива омогућавају више врста горива за резервно напајање.

Иако сваки генератор и припадајући тип горива имају своје предности, неколико чудних ствари ће на крају утицати на одлуку купца приликом куповине генератора. БИСОН има за циљ да пружи дубинско разумевање различитих врста горива. Следећа листа од врсте горива за генераторе може вам помоћи да одаберете прави који одговара вашим потребама

како одабрати врсту горива за генератор

Типови генератора

Генератор бензина

Бензин се углавном користи у преносивим стамбеним генераторима, као што су они који се продају у великим продавницама хардвера, јер бензин обично има краћи рок трајања и тачку паљења од неких његових колега. То значи, на пример, да може да се запали на нижој температури од дизела. Иако бензин може добро да функционише за стамбене генераторе који захтевају мање допуњавања горива, генерално се не сматра одрживим извором горива за комерцијалне и индустријске примене.

Генератор са двоструким горивом од 2000 вати 6
природни гас са двоструким горивом 7500 вати генератор03453119909

Дизел генератори

Дизел генератори користите дизел уље. Дизел генератори су једни од најчешће коришћених генератора на тржишту због своје конструкције, свестраности и издржљивости, што омогућава да овај тип генератора задовољи различите потребе неколико индустрија. Дизел генератори се такође могу монтирати на приколицу како би се обезбедила функционална преносивост, омогућавајући корисницима да вуку генератор од локације до локације и различитих локација пројекта, укључујући оне које још нису повезане на комуналну мрежу или за реаговање у случају катастрофе и.

кућни 6кв дизел резервни генератор 5
Једнофазни тихи тип 1 са ваздушним хлађењем

Генератор природног гаса

Генератори природног гаса су такође популарни. Природни гас је једна од најчистијих врста горива за сагоревање јер производи најниже емисије од свих врста горива доступних за резервне генераторе. Генератор природног гаса је повезан на гасовод, елиминишући потребу за складиштењем горива и омогућавајући генератору да ради дуже без допуњавања горива.

Међутим, генератори природног гаса захтевају више рутинских прегледа, поправки и одржавања. То је зато што су генератори природног гаса запаљени варницом и имају свећице. Мора се обратити посебна пажња на поправку, одржавање и, ако је потребно, замену ових утикача и свих цеви или црева пажљиво прегледаних како би се спречили могући пожари.

Пропан генератор

Одговор је и даље доступан ако планирате да користите генератор природног гаса као резервно решење за напајање, али нисте повезани на главни гасовод! Пропан генератори су генератори природног гаса који су конвертовани са комплетом за конверзију да прихватају и испуштају пропан. Ово омогућава корисницима да купе велике резервоаре за пропан за складиштење пропана и повезивање пропана са генератором током нестанка струје. Пропан пружа флексибилност за оне који користе генераторе природног гаса и омогућава складиштење горива.

Лоша страна је што је пропан мање ефикасан од дизела или бензина. Међутим, пропан се не разграђује, за разлику од дизела или бензина, што га чини идеалним решењем за оне који повремено користе генератор. Попут природног гаса, пропан гори чисто и ослобађа мање штетних емисија у атмосферу него друге опције горива за генераторе.

Сунчева енергија или ветар

Ови генератори су направљени од обновљивих извора енергије као што су соларни панели и ветротурбине. Генератор користи соларну или ветар за производњу електричне енергије, тако да се може користити чак и када нема снабдевања природним гасом или приступа бензину или дизелу. Ови генератори се могу напајати батеријама или фотонапонским ћелијама постављеним на соларне панеле на крову.

Поређење различитих врста горива генератора

Тип генератораПредностиМане
Бензин

– Лако доступно гориво

– Погодно за становање и ређу употребу

– Краћи рок трајања

– Може да се запали на нижим температурама – Није погодно за комерцијалне и индустријске примене

дизел

– Издржљив и свестран

– Може се користити у различитим индустријама

– Уштеда горива

– Може бити преносив (монтажа на приколицу)

– Дизел гориво се временом може деградирати

– Могући већи почетни трошкови

Природни гас

– Чисто сагоревање (ниске емисије)

– Може да ради дуже без допуњавања горива

– Неограничено снабдевање горивом ако је прикључено на гасовод

– Захтева више рутинских прегледа и одржавања

– Зависно од снабдевања природним гасом

пропан

– Може се складиштити дуже време (не деградира)

– Чисто гори (мање емисије штетних гасова)

– Пружа флексибилност за оне који користе генераторе природног гаса

– Мање ефикасан од дизела или бензина

– Захтева складиштење великих резервоара за пропан

Соларни ветар

– Обновљиви извор енергије

– Нулта емисија

– У зависности од временских услова

– Излазна снага можда неће бити довољна за све апликације

Које гориво за генератор је најбоље?

Пошто свака врста горива има предности и недостатке, одлука о најбољој врсти горива за ваш генератор зависи у великој мери од ваше ситуације и потреба. Узмите у обзир следеће факторе како бисте одредили који генератор је најбољи за ваше потребе.

рок трајања

Рок трајања је време које гориво може да се складишти пре него што почне да се разграђује. Овај фактор се односи на то колико често користите свој генератор јер желите да избегнете да се гориво поквари пре него што се употреби. На пример, када се узме у обзир рок трајања пропана у односу на гориво дизел генератора, оба имају релативно дуг рок трајања у поређењу са бензином.

складиштење

Размислите да ли можете да складиштите ту врсту горива и да имате простор за складиштење. На пример, дизел се обично држи у резервоару за гориво који храни дизел генераторе, што значи да што је више дизела доступно, то ће дизел генератор дуже радити.

Осим природног гаса, већина врста горива за генераторе може се складиштити на сличан начин. Иако је ово обично у реду у апликацијама које користе генераторе природног гаса, ако се прекине снабдевање предузећа за природни гас, генератор природног гаса неће моћи да ради.

испорука

Размислите како да допуните изворе горива. Залихе горива се могу испоручити, набавити и отпремити у ваш објекат, у зависности од врсте горива. Резервоар за бензин преносивог стамбеног генератора може се напунити на локалној бензинској станици, док је генератор природног гаса повезан на вод природног гаса. За врсте горива као што је дизел, можда ће вам требати компанија да обезбеди дизел и допуни резервоаре по потреби.

Процена утицаја на животну средину

Када се разматра генератор, природни гас и пропан су често повољни за процену угла околине. Као што смо поменули, ове врсте горива сагоревају најчистије у поређењу са другим опцијама генератора на тржишту.

Осим тога, опције обновљиве енергије као што су соларна енергија и енергија ветра су најзеленији избор. Они производе нулту емисију и значајно смањују ваш угљенични отисак. Међутим, они можда неће бити изводљиви за све апликације због ограничења у излазној снази и зависности од временских услова.

Процена трошкова горива и одржавања

Економичност и захтеви за одржавање вашег генератора такође треба да утичу на вашу одлуку. Свака врста горива долази са својим јединственим скупом трошкова и потреба за одржавањем.

На пример, бензин је лако доступан, подложан је волатилности цена. Дизел генератори могу имати веће првобитне трошкове, показују се економичнијим на дужи рок због мање потрошње горива и ретких потреба за одржавањем.

Zakljucak  

У закључку, оптимална врста горива за ваш генератор зависи од ваших специфичних потреба. Ако се мучите да одредите праву врсту горива за генератор, разговор са професионалцем може вам помоћи да сузите своје могућности.

БИСОН вам може пружити персонализоване савете прилагођене вашој специфичној ситуацији, помажући вам да донесете информисану одлуку. Па, зашто чекати? Започните своје путовање до пронађите савршени генератор данас! Ваше идеално решење за напајање је само једна одлука.

Најчешћа питања о утишавању вашег генератора

Потрошња горива генератора може увелико варирати на основу неколико фактора, укључујући излазну снагу генератора, потражњу за оптерећењем, ефикасност и коришћено гориво. Да бисте одредили специфичну потрошњу горива вашег генератора, мораћете да погледате спецификације произвођача за тај одређени модел. Потрошња горива се обично даје као стопа, као што су галони по сату (ГПХ), литри на сат (ЛПХ) или кубни стопа на сат (ЦФХ).

На пример, мали преносиви бензински генератор са излазном снагом од 1,000 вати може да користи око 0.1 до 0.2 галона (0.38 до 0.76 литара) на сат при пола оптерећења. С друге стране, значајнији дизел генератор са излазном снагом од 100 кВ може потрошити око 10 до 15 галона (38 до 57 литара) дизела на сат при пуном оптерећењу.

Вреди напоменути да су ове бројке само општи примери, а стварна потрошња горива може знатно да варира у зависности од специфичног модела генератора и услова рада. Да бисте утврдили стварну потрошњу горива генератора, најбоље је консултовати спецификације произвођача или контактирати добављача генератора за тачне информације.

Дизел је можда и даље скупљи од бензина, али генератори на дизел гориво су такође много ефикаснији од бензинских генератора, обично сагоревајући око 50% горива у било ком тренутку. Као резултат тога, преносиви дизел генератори су генерално јефтинији од бензинских генератора током времена.

Док бензински генератор може бити исплативији унапред, ТНГ генератор вам може уштедети новац на дуге стазе. Вероватно нећете користити свој генератор свакодневно, па ћете га већину времена одлагати. ТНГ је далеко супериорније снабдевање горивом у смислу рока трајања.

Гасни генератори су много бољи за животну средину од традиционалних бензинских генератора. Гасни генератори смањују емисију угљен моноксида (ЦО) за више од 90% и емисију угљоводоника (ХЦ) за више од 70% у поређењу са бензинским генераторима.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

како разбити генератор

како разбити генератор

БИСОН ће уронити у важност квара вашег генератора, пружити водич корак по корак и разговарати о потенцијалним последицама неисправног извршења овог критичног корака.

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима