Почетна / Вести

Како спојити преносиви генератор

Како спојити преносиви генератор

Преглед садржаја

Електрична енергија је саставни део савременог живота. Осим што обезбеђује осветљење, он напаја телефоне, опрему за забаву и критичне елементе у домаћинству. То укључује ХВАЦ и сигурносне системе.

Иако је мрежа генерално поуздан извор електричне енергије, често долази до прекида рада. Екстремни временски догађаји, кратки спојеви и проблеми са далеководом или трафостаницама могу узроковати ово.

Када се то деси, не морате да останете у мраку без грејања или хлађења. Помоћу генератора можете вратити струју у свој дом. Зато су преносиви генератори неопходни за планове приправности за хитне случајеве већине људи.

Било би од помоћи да се безбедно повеже кад год вам затреба резервни генератор. У овом чланку ћете добити сјајан увид у то како да повежете преносни генератор на своју кућу и неке основне савете које треба запамтити.

како спојити преносиви генератор

Како прикључити преносиви генератор на кућу

Прикључивање преносног кућног генератора није исто што и укључивање других уређаја у утичницу. Морате много да размислите и све морате да урадите како треба.

У супротном бисте могли несвесно да ризикујете себе, своје најмилије и своју имовину. Ево неколико корака који ће вас водити:

# 1 Planirajte unapred

Преносни генератори су вредна имовина у хитним случајевима. Планирајте унапред, то ће вам омогућити да процените и одредите најбољи генератор за ваше потребе. Ако чекате да се ваша мрежа потроши, купујете у журби. И постоји велика шанса да ћете га купити по изузетно високој цени.

Када га добијете, такође морате да схватите како да га користите током нестанка струје. Ово укључује проналажење где да га поставите и где ће продужни кабл проћи.

Када користите преносни генератор, препоручује се да изаберете које делове свог дома напајате. Ово је да се избегне преоптерећење и да се заштити извор горива.

Зато наведите апарате и делове куће које желите да осветлите. Затим додајте њихове вршне снаге и уверите се да не прелазе капацитет генератора.

#2 Не користите двоструке мушке утикаче

Двоструки мушки утикач може се користити за напајање вашег дома. Пошто је то тако једноставан метод, користе га многи људи.

Међутим, то је опасно и не би требало да користите двоструки мушки утикач за напајање ваше куће. То је зато:

  • Прекршићете електрични кодекс.
  • То је илегално на већини места.
  • Ако не искључите главни прекидач, могли бисте шокирати линијског радника компаније, што би довело до правне одговорности.
  • Пошто су зупци мушког утикача изложени, он је подложан струјном удару.

Можда генератор производи већи напон него што могу да поднесу утичнице, жице и прекидачи. Стога, ако се користи двоструки мушки утикач, лако може изазвати пожар.

#3 Прикупите потребне залихе

Биће вам потребан додатни потрошни материјал осим онога што долази са вашим БИСОН генератором. Запамтите да свако напајање које купите да би се прикључило на генератор треба да одговара амперажи вашег генератора и прекидача. Ови укључују:

  • Трансфер Свитцх: Овај уређај вам омогућава да безбедно повежете генератор са електричним системом вашег дома. Изолује ваш дом од мреже, спречавајући повратно напајање.
  • Инлет Бок Хоокуп: Инсталирана ван ваше куће, ова кутија има увучени мушки конектор за безбедно и практично повезивање са генератором.
  • Жица: Купите одговарајућу величину жице за своје потребе у зависности од ваших потреба, у зависности од црвеног, црног, белог и зеленог излаза генератора.

Неке друге ствари које ће вам требати укључују:

  • електричне цеви и арматуре
  • Продужни кабл
  • Лепак за проводнике

#4 Пронађите савршену локацију за свој генератор

Једна од најважнијих ствари при постављању преносног генератора је где га стављате. Постоје и други фактори које треба узети у обзир осим погодности приликом повезивања.

Прво, ако ваш генератор ради на бензински мотор, никада га не постављајте у кућу. То је зато што производе испарења угљен-моноксида која могу бити опасна по живот.

У идеалном случају, трчите на отвореном на отвореном трему, тераси или прилазу. Међутим, немојте га постављати тамо где ће бити изложено киши.

Такође, бука генератора може бити громогласна, што може бити иритантно. Стога, покушајте да га поставите тамо где неће бити сметња.

Када пронађете одлично место за његово постављање, уверите се да је продужни кабл довољно дугачак. Без обзира да ли користите дизел генератор или бензинац, уверите се да имате довољно горива.

#5: Повежите генератор са електричним системом вашег дома

Повезивање вашег преносног генератора са електричним системом вашег дома је критичан корак који захтева прецизност и сигурност. Постоје две главне методе: коришћење прекидача за пренос или продужних каблова.

Опција 1: Прекидач за пренос

Прекидач за пренос је наменски уређај који омогућава сигурну, директну везу између генератора и вашег дома. Изолује ваш дом од мреже, осигуравајући да струја тече само у једном правцу, од генератора до електричног система вашег дома. Ово спречава повратно напајање, опасну ситуацију у којој струја тече назад у мрежу, што представља ризик за раднике комуналних предузећа.

Како се повезати помоћу прекидача за пренос?

Инсталација: Прво, нека овлашћени електричар инсталира прекидач за пренос. Ово није „уради сам“ задатак и захтева професионално руковање како би се осигурала безбедност и усклађеност са локалним прописима.

Припремите генератор: Када је прекидач за пренос инсталиран, покрените генератор и оставите га да ради неколико минута да се стабилизује.

Прекидач извора напајања: Померите главни прекидач у прекидачу за пренос из положаја „Линија“ у положај „Искључено“. Затим померите прекидач генератора у положај „Ген“. Ово преусмерава извор енергије из мреже у ваш генератор.

Опција 2: Продужни каблови

Продужни каблови се могу користити ако прекидач за пренос није доступан. Међутим, то би требало да буду јаки каблови за спољашњу употребу који могу да поднесу снагу ваших уређаја.

Како се повезати помоћу продужних каблова:

Проверите оцене: Уверите се да су продужни каблови оцењени за снагу ваших уређаја. Преоптерећење може довести до прегревања и опасности од пожара.

Укључите апарате: Укључите своје уређаје директно у утичнице генератора преко продужних каблова. Дајте приоритет основним уређајима и останите у оквиру капацитета генератора.

Запамтите, безбедност је најважнија. Увек користите генератор на отвореном, даље од прозора и врата, како бисте спречили тровање угљен-моноксидом. И никада не покушавајте да напајате кућно ожичење тако што ћете генератор укључити у зидну утичницу, што је опасна пракса позната као повратно напајање.

 #6 Искористите свој преносиви генератор на најбољи начин

Када је све на месту, све што је преостало је да користите генератор током нестанка струје. Пратите ове кораке када користите генератор:

  1. Уверите се да је напајање искључено.
  2. Покрените генератор и дозволите му да достигне сталну радну брзину.
  3. Искључите све прекидаче на кутији прекидача
  4. Искључите главни прекидач
  5. Укључите прекидач генератора. Отварајте изабране прекидаче један по један у интервалима од 5 секунди да бисте видели како генератор подноси оптерећење сваког кола.
Прекидачи за пренос аутоматизују овај процес. Можете одредити које утичнице и уређаји имају приоритет, а прекидач за пренос ће аутоматски укључити и искључити прекидач како би укупна потрошња енергије била испод максималног оптерећења генератора.
У међувремену, прекидачи за пренос су такође корисни јер аутоматски откривају када струја у комуналној мрежи нестане и пребацују се на генератор. Неки прекидачи чак укључују резервну батерију како би уређај радио док не укључите генератор. Слично томе, када се напајање врати, универзални прекидач аутоматски враћа ваш дом на мрежу.
Придржавајући се ових упутстава, ефикасно управљате оптерећењем вашег генератора, спречавајући га од преоптерећења. Исто тако, мора се пазити када се искључује напајање генератора.
прикључите преносни генератор помоћу прекидача за пренос

Све почиње са правим генератором

Постоје различити генератори које можете изабрати. Међутим, карактеристике се могу значајно разликовати у зависности од марке и модела који одаберете. Зато је кључно да разумете своје потребе за електричном енергијом и изаберете генератор који им одговара.

У БИСОН-у смо посвећени испоруци најбољих преносивих генератора за напајање домова и канцеларија. Имамо различите моделе за различите потребе. Зато нас контактирајте данас да бисте сазнали који модел најбоље одговара вашим потребама.

Повезивање преносног генератора са вашим домом укључује пажљиво планирање и мере безбедности. Избегавајте коришћење двоструких мушких утикача и уздржите се од повратног напајања, уместо тога одлучите се за прекидач за пренос. Ако немате искуства у електро радовима, препоручљиво је да потражите стручну помоћ како бисте осигурали безбедно и исправно подешавање.

најбољи генератор бизона

Најчешћа питања о повезивању преносног генератора

Не, ни у ком случају не би требало да укључите генератор директно у зидну утичницу. Ова пракса, позната као повратно храњење, изузетно је опасна и може изазвати пожар или струјни удар.

Повратно храњење генератора може бити изузетно опасно, довести до смрти или повреда и често је незаконито. Повратно напајање се дешава када је преносиви генератор повезан директно на електричну таблу куће, а не помоћу прекидача за пренос. Никада не покушавајте то да урадите, јер то може имати катастрофалне резултате. Нажалост, многи људи и даље мисле да је могуће прикључити генератор на своју кућу кроз утичницу или нешто слично. Изричито саветујемо да не покушавате да поново храните и ширите опасности ове праксе на друге.

Преносни генератори обезбеђују поуздан извор енергије током нестанка. Међутим, повезивање једног на електрични систем вашег дома није задатак за неупућене. Ево зашто:

  • Безбедност: Професионални електричар осигурава да је ваш генератор безбедно повезан са вашом кућом, користећи прекидач за пренос. Ово спречава повратно напајање, опасно стање када се електрична енергија враћа назад у мрежу.
  • Усклађеност са прописима: Електричар вам може помоћи да осигурате да је ваше подешавање у складу са локалним и националним електричним кодовима.
  • Правилна инсталација: Електричари ће прво инсталирати прекидач за пренос пре него што помере генератор на своје место. Такође ће повезати све потребне електричне водове.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима