Početna / Вести

Како да учините свој генератор тихим (једноставни савети и трикови)

Како да учините свој генератор тихим (једноставни савети и трикови)

Преглед садржаја

Генератор је веома корисна ствар. Било да кампујете или користите генератор код куће, стална бука генератора може бити веома неугодна. На срећу, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте утишали генератор тако да га можете користити кад год и где год желите, а да не правите буку.

Прочитајте ове једноставне савете и трикове како би ваш генератор био тиши.

како да ваш генератор буде тих

Зашто је генератор тако гласан?

Пошто су генератори у суштини мотори, они су гласни. Када се посматрају извори буке генератора, два најважнија су мотор и издувни гас.

Мотор

Мотор генератора је његов извор механичке енергије. Користи гориво, као што је бензин, за погон клипова повезаних са алтернатором. Међутим, не морамо да улазимо дубоко у замршен рад мотора генератора.

Оно што нам је важно је врста звука који производи мотор генератора. Ово је звук удара јер је отпадна енергија генератора кинетичка енергија (вибрација). Ове вибрације улазе у околну структуру кроз генератор и у под кроз његове ноге.

Издувни

Издувни гасови генератора се углавном користе за испуштање издувних гасова, али такође могу произвести звук. Ови звуци долазе од гасова под високим притиском унутар мотора. Док излази кроз ауспух, звучи као прскање.

Када мотор производи звук удара, издувни гасови из генератора производе звук у ваздуху.

Како учинити генератор тихим?

Ево неколико савета како да ваш генератор буде тих и живи и миран живот.

1. Окрените издувну цев од себе

Када користите генератор, прва ствар коју треба имати на уму је локација генератора, посебно издувни крај генератора.

Ову страну генератора увек треба да држите даље од свог кампа. За неке моделе генератора могуће је и усмеравање издувне цеви ка небу. Било која од ових позиција ће усмерити буку директно из издувних гасова од вас.

2. Поставите генератор даље од себе

Следећа ствар коју треба запамтити је колико вам је близу. Овај положај је један од најважнијих фактора у обезбеђивању тишине када се користи генератор.

Већина брендова генератора ће приказати оцену децибела за тај одређени модел. Ови нивои децибела се обично мере око 7 метара од генератора који ради. Дакле, ако желите да радите у том опсегу децибела, добро правило је да држите генератор најмање 20 стопа од вас.

3. Поставите генератор на меку површину

Још један важан фактор који треба узети у обзир када смишљате како да утишате генератор је површина на који ћете га поставити док ради. Када пронађете праву удаљеност за постављање генератора, пожелећете да будете сигурни да га постављате на површину која пригушује буку, а не појачава је.

Најбоље је избегавати све тврде површине. Зато немојте постављати генератор на бетон, дрво или асфалт, јер ће ове површине само додати буку.

Често, ако кампујете, прљавштина или трава су најбоље и једине опције за постављање генератора. Претпоставимо да сте у ситуацији без мекшег тла за постављање генератора. Шок јастучићи су овде одлично решење. Антивибрациони јастучићи су обично гумени и помажу у пригушивању вибрација и буке из генератора. У складу са овим приступом, и мање скупим, је употреба стопала који апсорбују ударце, што је такође добра идеја.

4. Креирање звучно изолованог окружења за ваш генератор

Да бисте значајно смањили буку коју производи ваш генератор, размислите стварање звучно изолованог окружења. Ова метода комбинује употребу акустичног покривача, дефлектора звука и звучно изоловане кутије генератора.

  • Умотајте генератор у акустично ћебе: Почните умотавањем вашег генератора у посебно дизајнирано акустично ћебе. Ови покривачи су направљени од материјала који апсорбују звук који могу ефикасно пригушити излазну буку.
  • Користите дефлекторе звука: Затим укључите дефлекторе звука у своје подешавање. Ови дефлектори функционишу тако што преусмеравају звучне таласе даље од вашег животног или радног простора, смањујући на тај начин уочену буку.
  • Направите звучно изоловану генераторску кутију: За најбоље резултате, ставите умотан и скретан генератор у звучно изоловану кутију генератора. Ова кутија може да се направи коришћењем различитих материјала за звучну изолацију и треба да има одговарајућу вентилацију како би се спречило прегревање.

Комбиновањем ове три методе можете створити мирније окружење тако што ћете значајно смањити буку коју производи ваш генератор. Запамтите, док то радите, важно је осигурати да је генератор и даље адекватно вентилиран и доступан за пуњење горива и одржавање.

5. Надоградите свој пригушивач

Смањење буке генератора може значајно побољшати удобност вашег окружења, а један ефикасан начин да се то постигне је кроз побољшање квалитета пригушивача.

Пригушивач игра кључну улогу у контроли буке коју производи издувни систем генератора. Дизајниран је да безбедно усмерава издувне гасове, док истовремено смањује звук који производи гас под високим притиском који излази из мотора.

Надоградња или побољшање пригушивача вашег генератора може смањити буку за отприлике 10-12 децибела. Ово се може постићи заменом постојећег пригушивача квалитетнијим или додавањем пригушивача да додатно пригуши звук.

Међутим, уверите се да сте добро разумели њихову инсталацију, иначе ћете можда блокирати ток издувних гасова.

6. Проверите вентилатор за хлађење

Генератор има уграђен вентилатор за хлађење који спречава прегревање мотора. Иако не прави приметну буку, вентилатори за хлађење и даље изазивају буку из генератора.

Због тога су новији генератори направљени са технологијом течног хлађења. Генератори са течним хлађењем обично су тиши и боље одржавају мотор генератора хладним и добро проветреним.

7. Редовно одржавање

Редовно одржавање а и чишћење генератора може допринети смањењу буке. Добро одржаван генератор ради глатко и тише. Ово укључује редовну замену уља, замену филтера и осигурање да су сви делови у добром радном стању.

8. Купите нови генератор

Ово је очигледно решење, али функционише. Опште правило за механичке уређаје је да је новије генерално боље.

Колико је прошло од када сте заменили генератор? Можда је време за надоградњу ако је прошло више од десет година.

Али, такође размислите о величини генератора који вам је потребан. Што више енергије може да произведе ваш генератор, то ће више буке производити. Требало би да измерите количину енергије која вам је потребна, количину буке са којом сте у реду и колико сте спремни да потрошите на генератор.

Код генератора већи није увек бољи, упркос чињеници да је то чест случај. Осим тежине, већи генератори су обично бучнији. Стога, да бисте смањили непотребну буку, држите се одговарајућег опсега снаге када купујете нови генератор.

Још боље, одлучите се за БИСОН инвертер генератор ако можете. БИСОН инвертер генератори су посебно дизајнирани да имају већу излазну снагу док су тиши од других модела. Међутим, ови генератори су генерално скупљи јер имају најбоље од оба света.

последње мисли

Надамо се да ће вам неки од ових савета помоћи да ваш генератор буде тиши. Куповина новог генератора је најлакши и најефикаснији начин да ваш генератор буде тиши. Ако одлучите да направите кутију, размислите о додавању више слојева звучне изолације како бисте осигурали ефикасно смањење буке.

Који год метод да изаберете, само се уверите да генератор и даље ради! Ако вам је потребна додатна помоћ око утишавања генератора, можете нас контактирати на мрежи. БИСОН-ов стручни тим је увек спреман да вам помогне.

Најчешћа питања о утишавању вашег генератора

Да, издувни гас генератора се може продужити причвршћивањем прилагођене продужне цеви за издувне гасове.

Инвертерски генератори раде са различитим капацитетима оптерећења, који се могу убрзати или успорити у зависности од оптерећења.

Укупан ниво децибела генератора зависи од многих фактора, али можете очекивати да ће бити између 60дБ и 100дБ. Стандби генератори су генерално тиши од преносивих генератора, углавном зато што су тежи и већи, што је једнако мањој емисији буке.

Поред величине и типа, морате узети у обзир и квалитет израде. Док врхунски генератори и даље могу да производе буку, генератори нижег квалитета ће скоро увек бити гласнији. То је зато што су делови лошији, што значи да су склонији вибрацијама.

Коначно, било би најбоље да узмете у обзир и излазну снагу генератора. Генератор од 50 кВ може произвести око 85 дБ звука, док генератор од 1,500 кВ може произвести до 105 дБ звука.

Укратко, ниво буке генератора има значајан утицај. Али, што је најважније, желећете да утишате генератор ако мислите да је прегласан.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима