Početna / Вести

Уобичајени проблеми са малим моторима

Уобичајени проблеми са малим моторима

Преглед садржаја

У срцу сваког електричног алата, баштенске косилице или опреме на отвореном је мали мотор, неопевани херој који оживљава нашу машинерију. Међутим, као и сваки други комад опреме, ови мотори захтевају редовну проверу и правилно одржавање. Како се време мења, мотор ће вероватно бити погођен.

У овом чланку улазимо у свет малих мотора, откривајући уобичајене проблеме који се могу појавити и како вратити перформансе мотора. Било да се ради о проблему са горивом који узрокује шиштање вашег мотора, прљавом ваздушном филтеру који убија вашу машину или квару повратног стартера који вас спречава да започнете дан, БИСОН вам може помоћи.

уобичајени проблеми са малим моторима

Уобичајени проблеми са малим моторима су наведени у наставку.

Гориво

Сваком мотору је потребно гориво за рад. Међутим, гориво такође може оштетити мотор. Када људи изаберу погрешно гориво за мотор, то га оштети, чак и ако је у гаранцији.

Како гориво узрокује проблеме малим моторима?

Прво, неки људи користе прљаво гориво и имају мале комадиће који лебде около. Можете игнорисати ове ситне делове и наставити да радите на гориво. Ови ситни комади улазе у карбуратор и зачепљују га. Да бисте то поправили, можете користити филтер да уклоните ситне остатке који плутају около. Након тога, ово гориво можете користити за своје моторе.

Други проблем са горивом је што га људи складиште и оно стари. Заузврат, коришћење старог горива често оштећује моторе и опрему. БИСОН-ов мали мотор препоручује коришћење стабилизатора горива за стара горива или тражење горива без етанола.

карбуратор

Мотор ће покварити ако карбуратор не успе правилно да меша гориво и ваздух. Ако се карбуратор запрља, може се лако зачепити, спречавајући да правилно ради. Избегавајте да сами чистите карбуратор, посебно ако сте нови у њему. Нека техничар прегледа и научи како да очистите и подесите двотактни или четворотактни карбуратор.

Ваздушни филтер

Филтер за ваздух сакупља прашину и прљавштину која штити мотор. Када ови филтери скупе толико прљавштине, спречавају мотор да увуче ваздух и може да се прегреје.

Шта можете да урадите?

  1. Пустите машину да се одмори.
  2. Проверите филтер за остатке и прљавштину.
  3. Очистите га темељно.
  4. Осушите на ваздуху или осушите феном.

Ако се мотор не побољша након чишћења филтера за ваздух, замените га новим.

Уже

Конопци играју виталну улогу у малим моторима, посебно у генераторима. Може се разбити када га људи повуку превише снажно. Да бисте спречили да се конопац лако покида или похаба, само га лагано повуците.

Свећица

Свећице покрећу магију између мотора. Да би се створила искра између мотора, потребно му је гориво, кисеоник и варница да би се покренуло сагоревање које покреће клипове. Ове компоненте раде заједно како би мотор функционисао. Међутим, ако свећице пате од проблема са таложењем угљеника, то омета њихову способност да покрену мотор.

Шта да радим?

  • Очистите свећице брусном плочом.
  • Проверите празнину.
  • Замените свећице.
замените свећице

Повратни стартер

Људи често верују да када зграбе ручицу, она ће одмах да удари. Међутим, када се повратни стартер не помери, може се покварити. Други пут када људи зграбе ручку, она одмах пукне.
Запамтите да су кости ужета и ручке повезане. Кост ужета је повезана са костом покретача трзања. Међутим, мотор се неће покренути ако је оштећена кост за покретање трзаја.
Да бисте то поправили, можете поправити повратни стартер или купити нови.

вентил

Вентили су важан део мотора, као што су свећице и ужад. Савијаће се, горети и кородирати. Када вентил пукне, то може изазвати следеће проблеме:

  • Лоша ефикасност горива
  • Смањење снаге
  • тешке емисије
  • Превише вибрација
  • Нестанак струје
  • Бацкфире

Већина решења укључује консултовање са професионалцем како би се испитао узрок проблема. Избегавајте да га сами поправљате, јер то може погоршати штету.

Прокладка

Подлошке смањују оштећења, посебно на монтажним површинама. Помаже у затварању празнина како би се спречило даље оштећење. Ако мотор поквари, власник треба да провери зазор, посебно ако је процес чишћења прекинут у средини.

За поправку заптивки, претходно знање и искуство у поправци мотора помажу и убрзавају процес. Лоша заптивка се не може поправити, па је најбоље да је замените новом. Одржавање је посебно корисно ако темељно очистите прљавштину и правилно је инсталирате.

Пре постављања нове заптивке, уклоните стару заптивку како бисте избегли гребање површине за монтажу. Проверите нову заптивку и уверите се да је у врхунском стању. Немојте стругати стару заптивку ножем или штапом. За растављање користите одговарајући алат, као што је стругач за заптиваче. У супротном, потражите стручну помоћ.

 

У замршеном лавиринту малих мотора, разумевање уобичајених проблема и њихових решења може променити игру. Од проблема са горивом до кварова заптивача, бацили смо светло на ове компоненте које се често занемарују. Од скромног ужета до све важне свећице, свака компонента игра виталну улогу у симфонији мотора.

Наоружани овим знањем, БИСОН се нада да ћете сада моћи боље да решите све проблеме са мотором на које наиђете. Као водећи произвођач малих мотора у Кини, поносни смо на наше јаке производне капацитете и одличну постпродајну услугу. Контактирајте нас сада да бисте сазнали више о нашим производима и услугама.

мотори бизона

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима