Почетна / Вести

Покретање или заустављање генератора без разлога

Покретање или заустављање генератора без разлога

Преглед садржаја

У БИСОН-у нас често питају: „Зашто се мој генератор покреће или зауставља без разлога“.

Ово питање није без основа. Ваш генератор је сложена врста опреме која већину времена не ради, посебно ако не ради редовно.

У случају нестанка струје, морате веровати да ће поуздан генератор обезбедити тренутну и континуирану резервну снагу. Ако ваш генератор не успе да се покрене и заустави и изгледа да не функционише исправно, кључно је разумети зашто.

Ево кратког примера проблема које чујемо о покретању и заустављању генератора.

покретање или заустављање генератора без разлога

Шта узрокује да генератор ради, а затим се искључи?

У наставку су наведени узроци и решења за неке проблеме на које можете наићи са преносивим генераторима. Иако ова решења могу изгледати једноставна, добра је идеја да контактирате или позовете професионалца када доживите ове ситуације.

Свећица

Свећице играју виталну улогу у покретању генератора. Ако ваше свећице нису исправне, ваш генератор ће пуцкетати и угасити се након неколико секунди. Понекад је свјећицама потребно само добро чишћење, а понекад их је потребно замијенити.

Преоптерећење

У случају преоптерећења, већина генератора је програмирана да се искључи. Доступна на новијим моделима, ова функција штити ваш уређај од стреса када је систем преоптерећен.

Једноставно решење је смањити оптерећење генератора и поново га покренути. Познавање величине и капацитета генератора може помоћи у спречавању преоптерећења система.

Вентил за затварање горива

Вентил за затварање горива вам омогућава да лако контролишете проток горива до мотора генератора. Проблем са којим се многи људи суочавају је да забораве да су затворили овај вентил приликом складиштења генератора.

Без отварања вентила за затварање горива, ваш генератор ће се укључити само на неколико минута. Ово се може спречити једноставним отварањем запорног вентила пре покретања генератора.

Ниво уља

Али ако је ниво горива низак, обезбеђивање да је запорни вентил у отвореном положају учиниће ваше напоре бескорисним. Низак ниво уља може довести до гашења генератора. Провера нивоа горива пре покретања генератора може помоћи у избегавању ове непријатности.

Гориво се можда покварило ако је ваш генератор био ускладиштен и неће се покренути. Једно решење је да испразните резервоар и пловак карбуратора од старог горива и замените га свежим горивом.

Положај гушења

Сврха пригушнице је да ограничи количину кисеоника која пролази из карбуратора док повећава проток горива. Ово је неопходно приликом покретања генератора.

Да би се генератор успешно покренуо, пригушница мора бити у пуном положају пригушнице. И, након неколико минута, мора се померити на полу-чок и у положај за трчање. Ако се ове промене не изврше, довешће до неравнотеже између горива и ваздуха, што ће довести до искључивања генератора. Потребан вам је професионални савет и помоћ ако ваш генератор може да ради само у целом и полупригушном режиму.

Ваздушни филтер

Ако генератор мотора не прима довољно ваздуха из околине, аутоматски ће се искључити. Филтер за ваздух обезбеђује ваздух мотору без прашине и остатака. Међутим, прљав филтер за ваздух може спречити да тачна количина ваздуха прође и уђе у мотор. Замена или чишћење филтера за ваздух ће решити овај проблем обнављањем протока ваздуха.

Шта ако се ваш генератор и даље покреће или зауставља без разлога?

Ако сте испробали све горе наведене опције и још увек се суочавате са проблемом, можда постоји неколико проблема:

  • Отказивање издувних гасова
  • Грешка у ожичењу
  • Проблем са мотором
  • Квар сензора
  • Квар грејача блока

Овакви проблеми су изван оквира онога што бисмо препоручили власницима практичних кућа да сами поправе. Осим ако немате неко стручно знање о електротехници и поправци мотора, сада је време да позовете професионалца.

Zakljucak

Када се ваш генератор неочекивано покрене или заустави, прво проверите процес покретања. Проверите да ли сте проверили ниво горива, уља и пригушнице и проверили да ли је машина преоптерећена. Ако ове провере не реше проблем, потражите напредније проблеме, као што су квар свећице или филтера за ваздух. Запамтите, познавање вашег генератора је кључно за несметан рад, и ако вам је потребан, једноставно контактирајте БИСОН за стручну помоћ.

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

Слично

резервни дизел генератор41423500564
Дизел генератор

Стандби дизел генератор

Представљамо наш резервни дизел генератор, БС8500СЕ, пројектован да испоручује поуздану снагу током критичних тренутака.

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима