Почетна / Вести

Решавање проблема са машином за прање под притиском

Решавање проблема са машином за прање под притиском

Преглед садржаја

Да ли имате низак притисак воде, али нисте сигурни зашто? Или можда ваша машина за прање под притиском уопште не почиње. Можда ваш уређај има потпуно посебан проблем. Без обзира на ваш проблем, можете бити сигурни знајући да сте дошли на право место. БИСОН је ту да обезбеди а комплетан водич за решавање проблема са машинама за прање под притиском! Прво, хајде да причамо о шта је решавање проблема у машини за прање под притиском.

Шта је тачно решавање проблема у машини за прање под притиском?

Решавање проблема са машином за прање под притиском је процес идентификовања и решавања машинских проблема. Ово може укључивати низак притисак, нестанке струје, цурење и друге оперативне проблеме. Решавање проблема са машином за прање под притиском има за циљ да дијагностикује проблем и пронађе решење како би машина за прање под притиском исправно функционисала.

Дакле, решавање проблема са вашом машином за прање под притиском ће се разликовати у зависности од вашег проблема. Као што можете замислити, ово може бити прилично компликовано, па је обично најбоље препустити професионалцима. 

Међутим, ако поседујете машину и желите да је испробате пре него што поверите посао неком другом, прочитајте у наставку.

решавање проблема у машини за прање под притиском

Решавање проблема са машинама за прање под притиском: Објашњавање најчешћих проблема са машинама за прање под притиском

Испод ћете пронаћи неке од најчешћи проблеми са машинама за прање под притиском и савете за њихово решавање. Почнимо са ниским притиском.

Низак притисак: Узроци и решења

Ово је обично најчешћи проблем са машинама за прање под притиском. Целокупна сврха употребе машине за прање под притиском је брзо и једноставно уклањање тврдокорне прљавштине и прљавштине са површина. Међутим, када ваша опрема изгуби притисак, ваша машина постаје скоро бескорисна. Неколико разлога може изазвати низак притисак. Ови укључују зачепљене млазнице, зачепљени улазни филтери за воду, Или квар пумпе. Можда чак и то снабдевање водом сама, а не перач под притиском.

Недовољно снабдевање водом, проблеми са цревима и зачепљене млазнице

Зато почните тако што ћете проверити сам извор воде. Ако је притисак добар, утврдите да ли је проблем у цревима која воде воду из довода воде до јединице. Прегиби или цурење могу значајно смањити притисак. Када искључите проблем са цревом, време је да проверите да ли су млазнице зачепљене. Уклоните га из штапића и уклоните све остатке који блокирају отвор.

Затим проверите улазни филтер за воду

Ако млазница није зачепљена, улазни филтер за воду може бити блокиран и изазвати проблеме. Улазни филтер уклања остатке и честице из воде пре него што уђу у пумпу. Ако је зачепљен, смањује количину воде која тече у пумпу, узрокујући низак притисак. Ове филтере треба често мењати и најбоље је да их замените ако сумњате да могу да изазову проблеме са ниским притиском.

Ако и даље имате проблема, можда је проблем са пумпом

Ако и даље имате низак притисак, вероватно је грешка ваша пумпа (где се ствара притисак). Ако су заптивке пумпе истрошене или им недостаје уље, то може узроковати низак притисак. Да бисте проверили да ли је пумпа узрок проблема, можете проверити да ли пумпа цури или има оштећења и проверите ниво уља.

Цурење воде: Узроци и решења

Цурење може бити збуњујуће и узроковати смањење ПСИ. Они могу бити узроковани истрошени или оштећени заптивке/прикључци. Алтернативно, само црево може бити оштећено.

Наравно, цурење воде такође може бити узроковано неправилним састављањем или употребом. Дакле, погледајте упутство за БИСОН и уверите се да је ваша машина за прање под притиском састављена и правилно коришћена. Када се та могућност искључи, прочитајте наше методе за решавање проблема са цурењем машине за прање под притиском у наставку - почевши од процене црева.

Црево је пробушено или поцепано

Ако видите извор цурења у цреву, узрок и решење ће бити очигледни. Само треба да замените црево. Црева се временом троше и треба их често мењати. Да бисте спречили да се то догоди у будућности, покушајте да црева држите од земље и избегавајте да их савијате или стављате перач под притиском преко њих.

Истрошене или оштећене заптивке/прикључци

Ако само видите прскање воде из саме машине, одређивање тачног извора проблема може бити изазов. Проблем може бити истрошен или оштећен заптивке/прикључци.

Они су одговорни за спречавање цурења воде из црева, пиштоља за прскање или пумпе. Потражите знакове хабања или оштећења, као што су пукотине или ломови. Ако су заптивка или спој оштећени, морају се заменити да би се зауставило цурење.

Такође је неопходно проверити да ли пиштољ и штапић пропуштају воду; ако пиштољ и штап нису затегнути или су о-прстенови оштећени, то може изазвати цурење.

Губитак снаге или потешкоће при покретању машине за прање под притиском: Узроци и решења

Шта да радите ако не можете да покренете машину за прање под притиском? Или шта ако се машина за прање под притиском неочекивано искључи током употребе? Ово може бити узроковано нечим једноставним као што је неисправан излаз или мало горива. Претпоставимо да сте искључили ове могућности. Ако је тако, нешто би могло бити компликованије, као нпр зачепљен ваздушни филтер, истрошене свећице, или нешто друго.

Проблеми у вези са напајањем су мање уобичајени када купујете најбоље машине за прање под притиском, попут оних које нудимо у БИСОН-у. Упркос томе, можда ћете наићи на овај проблем – можете да проверите да ли је то један од доле наведених проблема уместо да га називате даном и жртвујете продуктивност.

Процените филтере за ваздух

Зачепљен филтер за ваздух један је од најчешћих узрока проблема са струјом. Ваздушни филтер је одговоран за уклањање остатака и прашине из ваздуха пре него што уђе у мотор, а ако се блокира, може ограничити проток ваздуха и довести до тога да мотор изгуби снагу или да се уопште не покрене.

Да бисте проверили да ли је филтер за ваздух узрок проблема, уклоните филтер за ваздух и проверите да ли има остатака или знакова зачепљења. Ако је филтер за ваздух прљав, очистите га или замените.

Проверите и замените свећице

Други могући узрок проблема са напајањем машине за прање под притиском је неисправна свећица. Свећица је углавном одговорна за обезбеђивање варнице која покреће мотор.

Да бисте проверили да ли свећице узрокују проблем, уклоните их и проверите да ли има знакова хабања или оштећења. Ако су свећице контаминиране или оштећене, морају се заменити.

Сапун се не испушта: узроци и решења

Ово је један проблем са којим не можете живети. Додавање сапуна у машину за прање под притиском побољшава њену моћ чишћења. Претпоставимо да сте проверили резервоар за детерџент и искључили низак ниво сапуна. Ако јесте, хајде да размотримо највероватнијег кривца.

Млазнице или резервоар за детерџент су зачепљени

Ово се може десити када оставите сапун у резервоару док га чувате - пена може да формира шљам који зачепи дозатор. Ако је ово проблем, користите хемијско средство за чишћење да вратите резервоар у првобитно стање.

Погрешна млазница за сапун

На тржишту постоје тоне различитих млазница за прање под притиском. Али избор млазнице за сапун за вашу машину за прање под притиском је посебно важан. У супротном, сапун неће исцурити како треба. Такође, можете на крају оштетити свој уређај. Генерално, желите да користите црну млазницу јер има највећи отвор.

заменити млазницу

Вибрациони шум: узроци и решења

Замислите само – можда ћете чути чудну вибрирајућу буку из самог уређаја. Да ли би требало да игноришете звук и наставите да чистите? Наравно да не!

Различити делови машине за прање под притиском су подвргнути великом притиску и померању током рада и током времена могу да олабаве или истроше. Проблем може довести до тежих последица и скупих поправки ако се не реши. Помогло би ако урадите следеће:

Да бисте решили проблем са вибрацијама, прво покушајте да одредите извор буке. Одатле можете почети да прегледате све делове ваше машине за прање под притиском, укључујући оквир, точкове, ручку и прикључке црева. Потражите лабаве или истрошене делове и по потреби их затегните или замените.

Перачи под притиском такође имају две специфичне компоненте које су познате по вибрирању. То су погонска вратила или пумпе. Проверите било који од њих и искључите их.

Ако се проблем не реши нашим предлозима изнад, извор буке може бити зачепљен улаз воде или недовољно уља у пумпи или мотору. Стога, проверите и решите ове проблеме пре него што закажете посету одржавања.

Питања о решавању проблема у машини за прање под притиском

Већину времена, проблеми са поправком машине за прање под притиском могу се решити код куће у неколико једноставних корака, што значи да се можете брзо вратити на посао.

Међутим, ако након довршетка свих горе наведених савета за решавање проблема и даље не можете тачно да одредите узрок свог проблема са ниским притиском, најбоље је да своју машину за прање под високим притиском однесете професионалцу у близини.

Све машине за прање под притиском имају минимални притисак воде потребан за рад. Машина може прегорети када ради машина за прање под притиском испод овог нивоа воде или без воде уопште.

Разлог је тај што улазна вода делује као расхладно средство, спречавајући топлотно оштећење воденог компресора, О-прстенова и других унутрашњих компоненти. Да би се обезбедило адекватно хлађење, вода мора да тече кроз машину подешеном брзином, одузимајући топлоту из машине док излази из млазница.

Дакле, чим приметите да је притисак воде пренизак, престаните да користите машину и почните да отклањате узрок.

Улагање у редовно одржавање машина за прање под високим притиском омогућиће да ваша опрема ради несметано и спречиће да се мањи проблеми претворе у скупе поправке. Такође, купујте делове и прибор за прање под притиском од реномираног произвођача као што је БИСОН.

бизон за прање под притиском

Zakljucak

Водич за решавање проблема са БИСОН машином за прање под притиском требало би да вас упути у правом смеру о томе шта вас можда спречава да постигнете своје циљеве чишћења. Надамо се да сте сада сигурнији у решавању проблема са машином за прање под високим притиском и брзом враћању у рад. Ако и даље имате питања или желите савет од стручњака за БИСОН о свом проблему, не устручавајте се да нас контактирате – ми смо ту да вам помогнемо са свим вашим потребама одржавања и поправке.

Без обзира да ли сте власник предузећа коме је потребно стално чишћење или размишљате о покретању пословања са машинама за прање под притиском, не оклевајте да контактирате!

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима