Početna / Вести

Одржавање и свакодневна употреба дизел генератора

Одржавање и свакодневна употреба дизел генератора

Преглед садржаја

генератори

Као професионална производња генератора, Бисон разуме важност поузданог извора напајања за ваше пословање. Дизел генератори су популаран избор за обезбеђивање резервне струје током нестанка или као примарни извор напајања на удаљеним локацијама. Међутим, од суштинског је значаја да правилно одржавате и бринете о вашем дизел генератору како бисте били сигурни да ради ефикасно и поуздано. У овом посту на блогу даћемо вам неколико корисних савета за свакодневну употребу и одржавање вашег дизел генератора.

  • Држите резервоар за гориво пуним

Дизел генератори захтевају стално снабдевање горивом за рад. Кључно је да резервоар за гориво буде пун како би се спречило да ваздух уђе у систем за гориво, што може изазвати оштећења и смањити ефикасност. Препоручљиво је свакодневно проверавати ниво горива и допуњавати га по потреби да би се одржала конзистентна залиха горива.

  • Спроведите редовне провере одржавања

Редовне провере одржавања су неопходне да би се осигурало да ваш дизел генератор ради ефикасно и поуздано. Ово укључује проверу нивоа уља, нивоа расхладне течности, филтера за ваздух и филтера за гориво. Препоручује се да се ове провере обављају свакодневно или недељно, у зависности од употребе генератора.

  • Извршите замену уља и филтера

Дизел генератори захтевају редовну промену уља и филтера како би одржали правилно подмазивање и спречили оштећење мотора. Препоручљиво је мењати уље и филтер на сваких 200 до 250 сати рада или сваких шест месеци, у зависности од тога шта се прво догоди. Међутим, ако генератор ради у прашњавом или прљавом окружењу, можда ће бити потребне чешће промене.

  • Тестирајте и замените батерије

Дизел генераторима је потребна батерија за покретање мотора. Препоручује се редовно тестирање батерије и замена сваке две до три године, у зависности од употребе. Такође је неопходно одржавати терминале батерије чистима и без корозије како би се осигурала јака веза.

  • Проверите ниво и квалитет расхладне течности

Систем расхладне течности игра кључну улогу у регулисању температуре мотора и спречавању прегревања. Препоручљиво је редовно проверавати ниво и квалитет расхладне течности и мењати је сваке две до три године, у зависности од употребе. Ако је расхладна течност прљава или променила боју, то може указивати на проблем са системом за хлађење и треба га одмах решити.

  • Одржавајте генератор чистим

Одржавање чистоће вашег дизел генератора је кључно за спречавање уласка прљавштине и остатака у мотор и смањење ефикасности. Препоручује се редовно чишћење генератора, укључујући спољашњи, усисни и издувни систем. Користите меку четку или компримовани ваздух да уклоните остатке и прашину са компоненти генератора.

  • Правилно складиштите генератор

Ако се ваш дизел генератор не користи дуже време, кључно је да га правилно складиштите како бисте спречили оштећења и осигурали да ради поуздано када је потребно. Ово укључује пражњење резервоара за гориво, уклањање батерије и складиштење генератора у сувом, добро проветреном простору.

У закључку, дизел генератори су поуздан и ефикасан извор енергије за предузећа и индустрију. Пратећи ове савете за свакодневну употребу и одржавање, можете осигурати да ваш дизел генератор ради ефикасно и поуздано, смањујући време застоја и спречавајући скупе поправке. Не заборавите да увек консултујете препоруке произвођача за специфичне распореде одржавања и процедуре како бисте обезбедили најбоље перформансе вашег дизел генератора.

преносиви дизел генератор са малим бројем обртаја 4

Као професионални произвођач генератора, БИСОН разуме важност постојања поузданог извора напајања за ваше пословање. У савременом пословном свету електрична енергија је један од кључева успешног пословања. Било да се ради о обезбеђивању резервног напајања током нестанка струје или као примарни извор енергије у удаљеним областима, дизел генератори су популаран избор.

Међутим, само куповина дизел генератора није довољна да осигурате да ће ваше пословање увек имати стабилан и поуздан извор енергије. Правилно одржавање и брига о вашем дизел генератору су од суштинског значаја да би се осигурало да он ради ефикасно и поуздано.

Одржавање резервоара за гориво пуним је кључно за осигурање да ваш дизел генератор ради непрекидно. То је зато што дизел генератори захтевају константно снабдевање горивом да би правилно радили. Одржавање резервоара за гориво пуним спречава улазак ваздуха у систем за гориво, чиме се избегава оштећење и смањује ефикасност. Препоручујемо да свакодневно проверавате нивое горива и допуњујете по потреби да бисте одржали стабилну залиху горива.

Поред одржавања резервоара за гориво пуним, обављање редовних провера одржавања је кључно за осигурање да дизел генератор ради ефикасно и поуздано. Ове провере укључују проверу нивоа уља, нивоа расхладне течности, ваздушног филтера и филтера горива. Препоручује се да се ове провере обављају свакодневно или недељно, у зависности од употребе генератора.

Промена уља и филтера је такође неопходна да би дизел генератори функционисали ефикасно. Уље треба редовно мењати како би се одржало правилно подмазивање и спречило оштећење мотора. Препоручујемо замену уља и филтера на сваких 200 до 250 сати рада или сваких 6 месеци, шта год се прво догоди. Међутим, ако генератор ради у прашњавом или прљавом окружењу, можда ће морати да се мења чешће.

Дизел генераторима је потребна батерија за покретање мотора. Стога је тестирање и замена батерије такође неопходна за одржавање дизел генератора. Препоручујемо да редовно тестирате батерију и да је мењате сваке две до три године у зависности од употребе. Такође је од виталног значаја да се терминали батерије одржавају чистима и без корозије како би се обезбедила чврста веза.

Систем расхладне течности игра кључну улогу у регулисању температуре мотора и спречавању прегревања. Због тога је такође веома важно редовно проверавати ниво и квалитет расхладне течности. Препоручујемо да га замените сваке две до три године у зависности од употребе

Најпопуларнији постови

ПИТАЊА?
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС ДАНАС.

купити?

Релатед Поруке

машина за прање под притиском се неће покренути

машина за прање под притиском се неће покренути: решавање проблема и поправке „уради сам“.

Ваш мотор за прање под притиском се можда неће покренути из различитих разлога. У овом свеобухватном водичу, БИСОН ће вас водити кроз најчешће кривце побуне машина за прање под притиском.

Прочитајте више>

Не можете добити довољно?

Претплатите се на ексклузивне понуде и новости о новим доласцима